Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Erra es compromet a defensar la sobirania del Parlament “per damunt de tot” i protegir-lo de “qualsevol ingerència externa”

La nova presidenta ha recordat que "en una democràcia plena, aquest Parlament no hauria sofert interferències antidemocràtiques" com la destitució de Laura Borràs o la retirada del seu escó

|

- Publicitat -

La nova presidenta del Parlament, Anna Erra, ha assumit el càrrec aquest mateix divendres, 9 de juny, després que el Ple de la cambra l’elegís presidenta, en una segona votació on ha obtingut majoria simple gràcies als vots d’ERC i Junts. En el seu primer parlament com a presidenta, Erra s’ha compromès a defensar la sobirania de la cambra “per damunt de tot” i a protegir-la “davant qualsevol ingerència externa”.

Erra, presidint l’hemicicle de la primera institució de Catalunya, ha assegurat que els diputats i diputades que conformen la cambra sempre trobaran en ella “una porta oberta i mà estesa”. La nova presidenta no ha deixat enrere el fet que substitueix Laura Borràs, suspesa el mes de juliol arran de la investigació judicial per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), i ha afirmat que mantindrà alguns “camins” oberts amb la presidència de Laura Borràs, com la “defensa dels drets polítics dels diputats”, la “modernització i transparència” de la institució i el combat contra les actituds “antidemocràtiques”.

Publicitat

Referint-se a Borràs, ha reblat que “en una democràcia plena, aquest Parlament no hauria sofert interferències antidemocràtiques com la destitució de la presidenta”. 


La presidenta també ha recordat que el Parlament “és el lloc natural per a fer política” i no pas “el lloc per fer-hi partidisme”. “Tinguem-ho sempre ben present, quan parlem al ple o debatem en comissió. Hem de ser exemples actius de la millor manera de fer política” ha reblat.


Amb tot, Erra ha assegurat que exercirà una “presidència plena i amb totes les atribucions, amb rigor i transparència”. D’altra banda, la nova presidenta no ha volgut menystenir la dramàtica situació de l’ús social de la llengua catalana, i ha expressat el seu desig que el Parlament sigui “un exemple amb relació a l’ús de la llengua catalana. La llengua catalana només assolirà una situació de normalitat si els catalans hi parlem, hi escrivim, hi llegim i hi debatem, com és el cas del Parlament”. 

Et pot interessar  ERC avisa que "la sociovergència no és notícia" i assenyala la "unió" entre Junts i el PSC al llarg de la legislatura
Publicitat

Opinió

Minut a Minut