Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Erra insta els grups a negociar el pressupost: “Com més àmplia sigui la majoria parlamentària, millor serà per al país”

Mas Guix lliura el projecte de comptes del Govern al Parlament apel·lant a "aprofitar la finestra d'oportunitat"

|

- Publicitat -

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, ha lliurat aquest dimecres el projecte de pressupostos al Parlament. Després d’aprovar-se els nous comptes pel Consell Executiu aquest matí, la consellera s’ha desplaçat fins a la cambra. Allà ha estat rebuda per la presidenta, Anna Erra, a qui ha fet entrega del projecte en format digital, en una tauleta. Erra ha instat els grups a negociar, defensant que “com més àmplia sigui la majoria parlamentària, millor serà per al país”. Per la seva part, Mas Guix ha “apel·lat a aprofitar la finestra d’oportunitat” que suposen el creixement econòmic i la suspensió de les regles fiscals. Tot seguit, la Mesa i la Junta de Portaveus s’han reunit per a admetre a tràmit i fixar el calendari.

La consellera d’Economia ha arribat al Parlament a quarts de dotze, on ha estat rebuda per la presidenta Anna Erra, la resta de la Mesa i diputats dels grups parlamentaris, amb qui s’ha reunit posteriorment. Simultàniament, s’ha reunit la Mesa, que ha admès a tràmit el projecte, i la Junta de Portaveus, que ha fixat el calendari de la tramitació.

Publicitat

En una breu declaració des del despatx d’audiències de la cambra, Anna Erra ha defensat que la de pressupostos “és una de les lleis més importants que es tramita” al Parlament, perquè “és l’instrument per garantir la prestació de serveis públics”. En aquest sentit, la presidenta ha mirat cap als grups parlamentaris. La viabilitat dels comptes, ha dit, “dependrà de la capacitat de negociació i diàleg, que és l’essència del parlamentarisme”. I ha conclòs: “Com més àmplia sigui la majoria, millor serà per al país”.

Et pot interessar  Vilagrà emplaça Junts i CUP a sumar-se a la proposta de referèndum d'Aragonès

Per la seva banda, Natàlia Mas Guix ha fet una “apel·lació a aprofitar la finestra d’oportunitat” que suposa l’últim any de suspensió de les regles fiscals i el creixement econòmic que té Catalunya. En aquesta línia, la consellera d’Economia i Hisenda ha “esperat” que “en un parell de setmanes puguin disposar d’un suport ampli” i l’expansió de recursos pugui destinar-se a la ciutadania.

Un cop admès a tràmit per la Mesa del Parlament, els consellers i conselleres compareixeran en comissió per explicar les partides de cada departament. La primera a fer-ho serà la vicepresidenta i consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, aquest dijous al matí. Un cop celebrades totes les compareixences, tindrà lloc el debat a la totalitat, previst per al 12 i 13 de març.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut