Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

ERC aprofita la compareixença de Sánchez a l’Eurocambra per posar el referèndum damunt la taula

L'eurodiputada Diana Riba reclama negociar "en igualtat de condicions" amb l'Estat espanyol, mentre Jordi Solé urgeix a "guanyar la batalla justa" per l'oficialitat del català

|

- Publicitat -

El grup europarlamentari d’ERC tampoc no ha volgut deixar passar l’ocasió d’enfrontar el president espanyol Pedro Sánchez cara a cara després de la seva intervenció per a fer balanç de la presidència espanyola del Consell de la UE. La intervenció dels republicans, de la mateixa manera que la de Junts, ha estat marcada per l’incompliment de l’Estat espanyol d’assolir l’oficialitat del català durant la seva presidència rotatòria del Consell de la Unió Europea. Tanmateix, els d’ERC també han posat damunt la taula la necessitat de celebrar un referèndum d’autodeterminació vinculant.

L’eurodiputat d’ERC Jordi Solé ha reclamat a Pedro Sánchez que segueixi la “batalla justa” per aconseguir que la llengua catalana sigui un idioma oficial dins la Unió Europea, insistint que és una “batalla justa”. “Cal guanyar-la, és urgent” ha defensat Solé.  L’eurodiputat d’ERC ha assenyalat que es tracta de reconèixer els drets de milions de catalanoparlants europeus, així com de defensar la diversitat de la Unió.

Publicitat

Al seu torn, l’eurodiputada i portaveu dels republicans a Europa, Diana Riba, ha celebrat la llei d’amnistia afirmant que el govern espanyol “per fi sembla que ha entès” que el conflicte entre Catalunya i Espanya “també és una carpeta europea” i requereix de “receptes europees”. En aquest sentit, ha dit que cal “més pacte i més democràcia”, així com negociar “en igualtat de condicions”. “Parlem en igualtat de condicions sobre les solucions. Nosaltres posem sobre la taula el referèndum. Vostè què hi posa?“, ha preguntat Riba.

Et pot interessar  Puigdemont rebutja una repetició electoral o exercir de cap de l'oposició mentre crida a refer la unitat independentista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut