Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

ERC tanca files amb Aragonès i referma l’aposta per un referèndum “a l’escocesa”

Els republicans consideren que aquesta fórmula "desprèn legitimitat i rigor"

|

- Publicitat -

Esquerra Republicana de Catalunya mostra el seu suport a la postura expressada aquest dilluns pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, que aposta perquè Catalunya celebri un referèndum d’autodeterminació “a l’escocesa”. Així, ERC aposta també per convocar un referèndum d’independència amb una “pregunta clara i resposta binària” sobre si Catalunya ha d’esdevenir un estat independent. El partit ho ha confirmat després que aquest matí Aragonès hagi presentat l’informe elaborat pel Consell d’Acadèmics, que consta de cinc propostes per a la celebració del referèndum, defensant que la “via escocesa” és la més ben considerada entre el seu executiu.

Els republicans tanquen així files amb Aragonès, tal com afirmen en un comunicat emès després de rebre l’informe dels experts sobre l’Acord de Claredat. ERC considera que aquesta fórmula “desprèn legitimitat i rigor”. 

Publicitat

Amb tot, el partit republicà valora positivament la “cerca de vies” per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i l’estat espanyol. Consideren que el referèndum acordat “és una eina viable, necessària i democràticament inclusiva”.

Et pot interessar  Aragonès treu ferro a l'acord sobre el Hard Rock i afirma que només "actualitzava característiques tècniques"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut