Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

ERC segueix fent declaracions tèbies que no espanten el Gobierno

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha advertit l’Estat que no els “posi a prova” amb el ‘Catalangate’ perquè quan ho han fet “ja han vist què ha passat”, en referència al procés. Aragonès afirma que, amb l’espionatge massiu, “ens trobarem per davant la intoxicació més gran dels darrers mesos” per “justificar allò injustificable”. Diu que la destitució de la directora del CNI és “una cortina de fum” que en cap cas servirà per “passar pàgina” i subratlla que no cediran “ni un pam” en la defensa “dels drets i les llibertats del país”. Aragonès, que ha assistit a la presentació de l’alcaldable per Girona, tampoc ha oblidat la sentència del 25% i ha dit que prendran “totes les decisions necessàries” per defensar la immersió.

En paral·lel, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha opinat aquest dissabte que seria “molt bo” reunir la taula de diàleg després de la crisi de Pegasus, però ha avisat que “l’important és el contingut, l’agenda, més que la foto”. “Si hagués estat per la foto jo crec que fa mesos que la taula ja hagués existit”, ha dit en declaracions a RNE, on ha remarcat que el fracàs de la taula no seria de l’independentisme o d’ERC, sinó de l’esquerra espanyola i de la democràcia. Rufián ha reconegut que la situació amb el PSOE és “tensa”, i que la relació està “en els pitjors moments”. En demanar-li si una reunió entre presidents ajudaria, ha insistit que “seria bo que hi hagués transparència”.

Publicitat

Rufián ha assegurat que ERC sempre vol parlar i dialogar, però cal saber què ha passat amb el ‘Catalangate’. En aquest sentit, i citant Oriol Junqueras, ha subratllat que abans de parlar de qui hauria de dimitir, caldria saber els termes de l’espionatge. En tot cas, si les informacions segueixen en la línia actual, ha constatat que la màxima responsable és Margarita Robles.

Sobre el suport parlamentari d’ERC, ha acusat el PSOE de “pecar de certa supèrbia i inconsciència”, no només amb els republicans. En aquest punt, ha recordat als socialistes que l’alternativa és el PP. “Si volen pactar amb el PP no passa res, però que ho diguin”, ha etzibat. ERC, ha continuat, va “llei a llei”, però sí que ha admès que el PSOE “només entén un idioma, que és tocar-li l’agenda legislativa”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut