Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC s’absté en la votació per aprovar la delegació del vot de Lluís Puig

|

- Publicitat -

Els republicans no es pronuncien. Tot i que la Mesa permetrà celebrar la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) de forma híbrida i el diputat de JxCat Lluís Puig podrà participar-hi telemàticament. El diputat va demanar en l’anterior sessió de la CAI fer-la en format híbrid. Aleshores, la CAI va traslladar a la Mesa la decisió, en considerar que no eren competents per dirimir-ho., que va encarregar un informe jurídic per decidir-ho. Fonts parlamentàries han explicat que l’informe diu que “en principi no” s’haurien de celebrar de manera híbrida, però que sí que obre la via de la modificació parlamentària per fer-ho. Els membres del PSC a la Mesa –Assumpta Escarp i Ferran Pedret- hi han votat en contra, mentre que els d’ERC –Alba Vergés i Ruben Wagensberg- s’han abstingut.

Davant l’absència, Puigdemont s’ha pronunciat al respecte i mostra tot el recolzament a Lluís Puig: “Mentre es blanqueja el govern espanyol a ulls internacionals, sense cap avenç polític sinó tot el contrari, es carreguen els drets d’un exiliat que porta gairebé cinc anys mantenint la posició”, denuncia. I afegeix: “Ves que el problema no sigui aquest”. Finalment, culmina la piulada allargant la mà a Puig: “Tot el suport a Lluís Puig”.

Publicitat

La petició de Puig arriba després de la polèmica arran de la sentència del Tribunal Constitucional que ha anul·lat el vot delegat del diputat de Junts. Els membres independentistes de la Mesa van acordar assumir les conseqüències de comptabilitzar el seu vot.

Et pot interessar  Referèndum, finançament singular, rellançar el català i transició ecològica: les claus del programa electoral d'ERC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut