Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC reivindica que “la millor manera d’aconseguir un treball digne és en una república on no es persegueixi la dissidència”

|

- Publicitat -

L’exconseller de Treball i diputat d’ERC al Parlament, Chakir El Homrani, ha defensat des de la manifestació de l’1 de Maig que “la millor manera d’aconseguir un treball digne és amb una república on no es persegueixi la dissidència”. En declaracions als periodistes, El Homrani ha criticat que no és “raonable ni digne” que el govern espanyol encara no hagi donat explicacions ni assumit responsabilitats pel ‘Catalangate’. I ha garantit que els republicans es comprometen a obtenir millores en les condicions laborals.

Preguntat per si malgrat l’espionatge, cal arribar a acords, El Homrani ha recordat que els republicans han aprovat els pressupostos generals de l’Estat quan els comptes vetllaven per la ciutadania i els treballadors. I que s’hi ha oposat “quan no s’ha fet i no s’ha volgut negociar”.

Publicitat

El Homrani, que també és secretari de Política de Treball a ERC, ha dit que cal “majories parlamentàries” pels drets fonamentals, “especialment el de participació política i mobilització, el dret a les comunicacions privades, el dret de reunió i el dret a tenir un projecte polític”. “Però que tampoc es conculquin aquests drets, com amb els laborals, i que s’avanci de forma directa i clara”, ha assenyalat.

El dirigent republicà ha lamentat que la pandèmia va afectar el món laboral i que ara se suma “una espiral inflacionista, a causa dels preus de l’energia i que ja ve abans de la guerra a Ucraïna”. Ha reclamat que no es doni la mateixa resposta que el 2008, “quan es va sortir de la crisi bàsicament amb una devaluació salarial que va afectar la capacitat adquisitiva dels treballadors del país”.

Per això ha reclamat que els salaris “permetin mantenir la capacitat adquisitiva als treballadors”. Entre les demandes d’ERC, treballar per eliminar la bretxa de gènere –ha recordat que hi ha més d’un 25% de diferència salarial entre homes i dones. “I un record especial pels que són l’exèrcit de reserva del món laboral, els migrants sense documentació i sense regularitzar”, ha dit El Homrani, que ha reclamat que s’acabi aquesta situació.

Et pot interessar  ERC, PSC, Junts, comuns i PPC coincideixen a reclamar un millor finançament en el primer debat preelectoral del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut