Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

ERC recorda a Sumar que la taula de diàleg és per abordar el conflicte polític i no la gestió del Prat o Rodalies

Jordà posa "en entredit" qualsevol proposta de Sumar: "Nosaltres som els que exigirem el referèndum"

|

- Publicitat -

La número dos de la llista d’ERC al Congrés pel 23-J, Teresa Jordà, ha replicat a la cap de llista de Sumar-En Comú Podem, Aina Vidal, que la taula de diàleg és per abordar el conflicte polític i prou. Durant la roda de premsa d’aquest dilluns a Gràcia, Jordà ha afirmat que la gestió del Prat, Rodalies, el català i un nou finançament no són temes a tractar en aquesta negociació. Ho ha dit després que Vidal proposés, en una roda de premsa a l’ACN, portar aquestes qüestions a la taula de diàleg. Jordà ha posat “en entredit” tota proposta de Sumar, després que la seva líder, Yolanda Díaz, s’hagi compromès a tancar un acord en la taula de diàleg el 2024 que els catalans votin. “Nosaltres som els que exigirem el referèndum”, ha garantit Jordà.

A la roda de premsa, acompanyada de les també candidates Pilar Vallugera i Maria Dantas, l’exconsellera Jordà ha reiterat que la taula de diàleg només ha d’abordar el conflicte polític. Jordà ha subratllat que ERC està “oberta” a parlar de tots els temes que ha proposta Vidal durant la roda de premsa a l’ACN, però no pas a la taula de diàleg.

Publicitat

Jordà ha insistit que ERC també reivindica i exigeix la gestió del Prat, Rodalies, l’aigua de les conques, la llengua i el finançament, i que la no-gestió i la no-planificació de les infraestructures és un dels greuges que denuncia Esquerra. “Però no a la taula de diàleg”, ha repetit.

Puigdemont no anirà a Estrasburg

En un altre àmbit, Jordà ha donat “tot el suport” als eurodiputats de Junts Carles Puigdemont i Toni Comín. Aquest matí l’expresident del Govern ha explicat que no assistiran al ple del Parlament Europeu d’Estrasburg, que se celebrarà entre els dies 10 i 14 de juliol.

Et pot interessar  Jové i Wagensberg entren a la llista d'ERC per al 12-M junt amb Capella, Elena, Vilagrà, Campuzano i Verge

Després d’afirmar la setmana passada que aniria al ple de l’Eurocambra, Puigdemont ha apuntat a través de les xarxes que finalment no hi viatjarà per la resposta “ambigua” que els ha fet arribar la presidenta de la cambra, Roberta Metsola, en relació amb la seva immunitat.

A tot això, Jordà ha manifestat que ERC estarà “sempre” al costat d’ell, de Comín, i de tots els “represaliats”.

Mesures sobre habitatge

Tal com ha explicat ERC en roda de premsa, i recull al seu programa electoral, els republicans volen garantir el dret subjectiu a l’habitatge a tota la ciutadania. A més d’incrementar el parc d’habitatge existent sotmès a algun tipus de protecció pública, prioritàriament en règim de lloguer social i dret de superfície, per garantir la seva perdurabilitat en el temps.

ERC també reclama que es millori l’actual ràtio del cost d’habitatge en relació amb la renda disponible de les famílies, prevenir tensions de preus relacionades amb factors de demanda no derivats de l’ús habitual de l’habitatge.

Els republicans també volen que es garanteixi la dació en pagament i la cancel·lació de deutes vinculats a l’adquisició de l’habitatge habitual amb una llei de segona oportunitat per a aquesta matèria.

Així mateix, ERC vol fer possible que les comunitats autònomes que tinguin competències en matèria d’habitatge i dret civil, foral o especial, puguin regular íntegrament els contractes d’arrendaments urbans, incloent la regulació dels preus de lloguer, la durada dels contractes i les seves pròrrogues, en el marc de l’article 150.1 de la Constitució.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut