Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

ERC reclama “responsabilitat” per aprovar pressupostos: “No és moment de quedar-se enrocat ni de posicions partidistes”

|

- Publicitat -

La portaveu del grup parlamentari d’ERC, Marta Vilalta, ha reclamat “responsabilitat” als grups parlamentaris per aprovar els pressupostos després que el Govern i el PSC hagin anunciat un acord per tirar endavant els comptes. “És moment de pensar en el país i apostar pels consensos, no de quedar-se enrocat ni de posicions partidistes”, ha advertit en una roda de premsa al Parlament. Vilalta ha assegurat que ara s’ha obert una finestra d’oportunitat” perquè es pugui reunir els suports suficients per als pressupostos. D’altra banda, després que els comuns hagin condicionat el seu ‘sí’ al rebuig al Hard Rock, Vilalta ha remarcat que ni el pacte amb el PSC ni els comptes inclouen cap referència al macroprojecte.

Durant una roda de premsa al Parlament, Vilalta ha celebrat el pacte de pressupostos entre el Govern i el PSC i ha afirmat que “inclou molts avantatges i molts beneficis. La portaveu republicana ha fet una crida a la resta de forces polítiques per “ampliar l’acord” i “rematar la feina”.

Publicitat

Precisament per això ha afirmat que no entendrien que “les forces progressistes o les que demanen inversions contínuament” ara no se sumessin al pacte que, segons afirma, “fan viable el desplegament i la implementació dels recursos”.

Hard Rock

Després que els comuns hagin exigit al Govern que “descarti” el PDU per poder donar suport als comptes, Vilalta ha insistit que ni l’acord amb el PSC, ni el projecte de pressupostos, ni la llei de mesures incorporen cap referència al macroprojecte. En canvi, ha replicat a En Comú Podem que els comptes “sí que incorporen moltes referències i molts recursos per a polítiques públiques i per reforçar l’estat del benestar”.

Et pot interessar  Junqueras retreu a Puigdemont que Junts trenqués amb el Govern: "La unitat es predica no abandonant governs"

Sobre la situació concreta del Hard Rock, la portaveu republicana ha subratllat que el projecte està “seguint la seva tramitació”.

Dèficit fiscal

D’altra banda, Vilalta ha aprofitat per criticar que malgrat l’elevat nombre de recursos que contemplen els pressupostos hi ha “una realitat molt injusta” per culpa del dèficit fiscal que pateix Catalunya. Precisament per això ha insistit en la necessitat de dissenyar un finançament singular per a Catalunya per “acabar amb un greuge que asfixia i ofega els serveis públics”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut