Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Vilagrà insisteix que els comptes no inclouen “ni un euro” per al Hard Rock per tal d’encaixar els comuns al pacte

Està "convençuda" que el Govern serà "capaç" de trobar "encaix" de les propostes vinculades a educació, salut, mobilitat, o energia

|

- Publicitat -

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, intenta encaixar els comuns a l’acord que dilluns al vespre van tancar ERC i el PSC de cara els pressupostos d’aquest any, després de setmanes de retrets i negociacions. Vilagrà ha comparegut just després que s’anunciés el pacte, i ha reiterat que els comptes no destinen “ni un euro” al macroprojecte del Hard Rock; el qual, d’altra banda, ha matisat que continua la seva tramitació urbanística i medi ambiental. Amb  tot, s’ha mostrat “convençuda” que en el marc de la negociació el Govern serà “capaç” de trobar “encaix” de les propostes vinculades a educació, salut, mobilitat, o energia, amb l’objectiu de donar sortida i aprovar els pressupostos de 2024.

Segons ha exposat Vilagrà, els comptes d’aquest any 2024 seran els més expansius i socials de la història. La vicepresidenta, a més, troba “evident” que el Govern hagi d’incorporar esmenes i propostes dels altres grups els propers dies, per així tractar de sumar tots els “suports” necessaris perquè els pressupostos tinguin la “llum verda”.  Els pressupostos, ara per ara, compten amb el suport dels 66 diputats que sumen ERC i el PSC. No obstant això, encara necessiten el suport d’un tercer grup, que l’executiu espera que sigui el dels comuns, per així repetir l’entesa dels anteriors comptes.

Publicitat

El Govern celebrarà demà un Consell Executiu extraordinari per aprovar els pressupostos i portar-los a tramitació del Parlament. Vilagrà ha insistit que els comptes s’han d’aprovar amb el mínim temps possible per tal d’aplicar les partides. Així, els pressupostos podrien entrar en vigor a l’abril, segons els càlculs del propi executiu.

144 MEUR més a atenció primària

L’acord entre el Govern i el PSC contempla 144 milions d’euros més per a l’atenció primària, un 25% del pressupost total en salut. Socialistes i executiu han fet públic aquest dimarts al matí el pacte per als comptes, que inclou partides concretes per fer front a la sequera, com 120 MEUR més per a ajuts per als ajuntaments.

Et pot interessar  El PSC fixa una àrea metropolitana, una xarxa de tramvia i el Hard Rock com a prioritats a les comarques de Tarragona

En canvi, l’acord no esmenta el Hard Rock, el macroprojecte que ha estat encallant les negociacions les darreres setmanes, ja que el PSC demanava l’aprovació del PDU, un dels compromisos del passat acord de pressupostos.

A més, segons el pacte el PSC es compromet a no bloquejar esmenes als pressupostos que estiguin acordades amb altres formacions necessàries per tirar endavant els comptes, com podrien ser els comuns.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut