Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

ERC reclama a Junts “lleialtat i respecte” cap a Aragonès

Vilalta, ha subratllat que ERC ha actuat "sempre" amb "respecte i lleialtat" cap al president de la Generalitat, fos Aragonès o bé els seus predecessors

|

- Publicitat -

El grup parlamentari d’ERC no s’ha quedat callat després de les últimes declaracions de Junts, que havent valorat el discurs que el president Aragonès ha fet aquest dimarts durant el debat de política general del Parlament, ha carregat contra aquest i contra la figura del president insistint que “no té credibilitat” per liderar la resolució del conflicte polític català. Durant el seu parlament, Aragonès ha exigit a Sánchez pactar un referèndum abans del 2027 a canvi del suport dels republicans a la hipotètica investidura del socialista. Unes declaracions que s’han topat amb la resposta d’ERC.

La portaveu parlamentària d’ERC, Marta Vilalta, ha demanat a Junts que tingui “lleialtat i respecte” cap al president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de sentir les declaracions de la portaveu de Junts, Mònica Sales. Davant aquestes, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha subratllat que ERC ha actuat “sempre” amb “respecte i lleialtat” cap al president de la Generalitat, fos Aragonès o bé els seus predecessors, a qui ha citat un per un. Així mateix, Vilalta s’ha mostrat “satisfeta” pel discurs del cap de l’executiu, en la primera intervenció del debat de política general, aquest dimarts al matí al Parlament. La portaveu republicana ha insistit en donar per feta l’amnistia.

Publicitat

La formació de Junts ha valorat negativament el discurs del president, a la vegada que ha volgut treure pit del paper que juguen al Congrés dels Diputats espanyol. La portaveu de Junts, Mònica Sales, ha reiterat la “debilitat” i la “feblesa” de l’executiu català gairebé un any després de la sortida de Junts. Sobre l’exigència d’Aragonès a Sánchez, els de Junts han criticat que el president català “ha liderat el deixar-ho estar” i el “trencament” independentista i que, per tant, “no pot liderar la solució del conflicte”.

Sobre les negociacions amb el PSOE, des de Junts per Catalunya han reclamat al president de la Generalitat “que no parli en nom de tercers i que no doni res per fet”, tot insistint que tenen les portes obertes als socialistes.

Et pot interessar  Junts treu pit del seu paper en la negociació espanyola i reclama a Aragonès que “no parli per tercers”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut