Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

ERC pressiona Junts per accelerar l’acord pel català: “La defensa de la llengua no pot esperar”

|

- Publicitat -

ERC ha apel·lat JxCat a la responsabilitat i ha reclamat “accelerar i culminar” la modificació de la llei de política lingüística al Parlament “el més aviat possible”. “La defensa de la llengua no pot esperar que JxCat es posi d’acord”, ha expressat la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, que ha demanat no supeditar l’entesa als “interessos de partit”. Després de l’ordre del TSJC, ERC ha recordat que ara hi ha el “límit” de 15 dies. De fet, ja s’han posat en contacte amb la resta de grups parlamentaris que van registrar la iniciativa -PSC, JxCat i En Comú Podem- per reactivar-ho i es preveuen reunions d’urgència per aquesta setmana. “Dilatar-ho ens deixa a mercè dels tribunals”, ha afegit.

Vilalta ha apressat a aprovar la modificació de la llei de política lingüística davant la interlocutòria i petició d’execució del TSJC, que ha donat 15 dies al Govern perquè apliqui el 25% de castellà a l’escola. Ha reclamat a JxCat que siguin “proactius” i que vagin més enllà de les proclames en defensa de l’escola en català.

Publicitat

Els republicans volen parlar amb la resta de grups involucrats en l’acord per veure quina resulta la millor manera d’activar-lo. I Vilalta remarca que no es pot anar molt més enllà dels 15 dies, que es poden estirar una mica més tenint en compte els recursos. Durant aquests dies se celebraran reunions per trobar esmenes per al text amb les quals JxCat torni a l’acord, que van congelar hores després d’haver registrat la proposició de llei a la cambra.

Et pot interessar  El Govern aprova la llei de l'Estatut dels Municipis Rurals perquè es tramiti al Parlament la pròxima legislatura
Publicitat

Opinió

Minut a Minut