Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

ERC presenta ara esmenes parcials als comptes de l’Estat

|

- Publicitat -

ERC ha decidit presentar esmenes parcials als pressupostos generals de l’Estat –que estan en tramitació al Senat- per la manca d’acord amb el Gobierno sobre la Llei Audiovisual. Els republicans van donar suport als comptes al Congreso a canvi de les quotes per al català, el basc i el gallec a la Llei Audiovisual, però després de l’aprovació dels comptes els socialistes van apuntar que Netflix , HBO i la resta de grans plataformes quedaven fora de l’abast de la Llei.

Els vots d’ERC no són imprescindibles a la cambra alta, atès que Pedro Sánchez pot tirar endavant els comptes amb el vot d’altres aliats tradicionals. En un comunicat que han fet públic a les 18.00, hora en què expirava el termini de les esmenes parcials, ERC ha anunciat la presentació d’esmenes tot denunciant que “el projecte de Llei Audiovisual que va aprovar la setmana passada el Consell de Ministres és insuficient per protegir el català”. Les esmenes, segons ERC, evidencien que el seu suport als pressupostos generals de l’Estat “no està garantit”.

Publicitat

“La nostra intenció és que el govern doni resposta a les demandes d’ERC per garantir els drets als catalans i catalanes, així com protegir les llengües minoritàries, i fins ara no ha estat així, ha apuntat la portaveu d’ERC al Senat, Mirella Cortès, que ha recordat que “fa dies” que ERC negocia la Llei Audiovisual amb el govern espanyol, “però sembla que topem amb un mur molt difícil de traspassar”.

En resposta, ERC ha presentat esmenes territorials que afectarien inversions al Bages, el Delta de l’Ebre, el Maresme, el Tarragonès o Lleida, entre altres, així com una clàusula de compliment de les inversions previstes i la incorporació d’un fons covid de 13.000 milions d’euros. L’executiu espanyol vol aprovar els comptes al Senat sense modificacions perquè n hagin de tornar al Congreso, i té al seu abast aconseguir prou suports per rebutjar les esmenes malgrat un hipotètic ‘no’ dels republicans.

Et pot interessar  Albiach situa el PSC i ERC com a "principals aliats" d'un "govern progressista"

Pel que fa a la Llei Audiovisual, que es tramita al Congreso, ERC ha insistit que no donaran suport a un text que no doni “una bona resposta a l’actual situació de marginació del català a les plataformes audiovisuals”. “Encara hi ha, doncs, marge de negociació tant en la tramitació d’aquesta llei com en el marc dels pressupostos generals de l’Estat al Senat”.

“A ERC seguirem utilitzant la nostra força negociadora per aconseguir avançaments concrets al present”. “Volem posar els nostres vots al servei de la ciutadania de Catalunya i de les seves demandes, perquè Catalunya necessita inversions en infraestructures, inversions executades i no només pressupostades”, i “Catalunya necessita que la Llei Audiovisual blindi la llengua catalana a totes les plataformes digitals”, sostenen.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut