Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

ERC porta al Congreso la llei per despenalitzar la crema de banderes d’Espanya i les injúries a la monarquia

|

- Publicitat -

ERC porta aquest dimarts al Ple del Congrés una proposta de llei per derogar els articles del Codi Penal que contemplen penes de presó per delicte d’injúries a la corona i d’ultratges a Espanya, com la crema de banderes.

El partit va registrar aquesta iniciativa el passat mes d’agost, després que es conegués que la Fiscalia de l’Audiència Nacional estava examinant una denúncia contra el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, la líder d’Adelante Andalucía i la presidenta del BNG.

Publicitat

I també unes setmanes abans, el juliol el Gobierno havia comunicat al Consell de Drets Humans de l’ONU la seva intenció de “dur a terme una revisió dels delictes d’injúries a la corona2, i també dels delictes contra els sentiments religiosos recollits al Codi Penal, ambdues recomanacions sorgides de l’examen periòdic universal”.

Ara els independentistes han decidit portar aquesta iniciativa al Ple per forçar al PSOE a pronunciar-se sobre la urgència d’aquesta reforma, que també defensa Unidas Podemos. La cambra haurà de decidir si avança la reforma utilitzant el text dels de Gabriel Rufián.

A ERC insisteixen en la necessitat de despenalitzar aquests delictes per complir amb el Conveni per la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals, després que el Tribunal Europeu de Drets Humans condemnés a Espanya al considerar que amb actes com el de la crema de banderes s’ha vulnerat llibertat d’expressió.

Així ho exposa la iniciativa, en la qual ERC afirma que “en els últims anys” s’han “perseguint persones, artistes o revistes satíriques” per aquests delictes.

Et pot interessar  Aragonès crida a "plantar cara sempre" a la ultradreta: "Jo també estic enamorat de la meva dona però no abandono"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut