Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

ERC passa a l’ofensiva demanant 400 preguntes sobre el Tribunal de Cuentas al Gobierno

|

- Publicitat -

ERC ha registrat al Congreso 400 preguntes dirigides a l’executiu espanyol sobre el Tribunal de Cuentas. Amb aquesta “ofensiva”, els republicans denuncien la “manca de neutralitat”, “l’arbitrarietat de les decisions” de l’ens fiscalitzador i el paper que té com a “òrgan econòmic repressiu a la dissidència política”.

Les preguntes, agrupades en 37 blocs temàtics, aborden qüestions com les fiances que el tribunal exigeix a l’independentisme, com els 5,4 milions d’euros que reclama a 34 excàrrecs del Govern per l’acció exterior. ERC pregunta a l’executiu de Pedro Sánchez si creu que, amb aquests moviments, l’ens està “exercint repressió econòmica contra el moviment independentista”. També li demanen si considera que s’està garantint el dret a la defensa dels afectats i retreu que s’imposin fiances milionàries “absolutament desproporcionades, inclús per duplicat en alguns casos”.

Publicitat

En la bateria de preguntes, ERC critica que el Tribunal de Cuentas “actuï com un Tribunal Constitucional” pel fet que estigui “determinant en quins casos la Generalitat és competent” per realitzar accions com campanyes institucionals o l’acció exterior. “Considera el Gobierno que el tribunal ha actuat amb el mateix zel contra els càrrecs polítics independentistes que contra altres càrrecs polítics de diferent ideologia?”, pregunta el partit.

ERC cita casos relacionats amb el PP i també qüestiona el fet que l’òrgan “no fiscalitzi l’activitat econòmica-financera del Rei, la Casa Reial i la Família Reial”. Així mateix, pregunten sobre el règim retributiu dels consellers de l’ens i la resta del seu personal, ja que el considera “opac”, així com per la política de contractació, ja que “un de cada set (14%) dels treballadors en plantilla tenen relació de parentesc”. “Una mostra claríssima de nepotisme”, denuncia ERC.

Et pot interessar  Vilagrà, a Puigdemont: "Qui no vol debatre és perquè no té les propostes per posar sobre la taula"

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut