Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

ERC obre expedients disciplinaris a Bosch i al seu excap de gabinet

La investigació acredita “conductes que vulneren el codi ètic i de conducta del partit”

Agències 05/05/2020
Pla mitjà del conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, durant una reunió amb Els Verds de Portugal, el 28 de febrer del 2020. (Horitzontal)

ERC ha obert expedients disciplinaris a l’exconseller d’Afers Exteriors, Alfred Bosch, i al seu excap de gabinet, Carles Garcias, pel suposat cas d’assetjament sexual de Garcias al departament d’Exteriors, segons ha avançat l’Ara i ha confirmat l’ACN. L’exconseller va dimitir al març quan es va fer públic que el seu cap de gabinet havia presumptament assetjat diverses treballadores del departament. L’executiva del partit va donar ahir per tancada la investigació i va aprovar les conclusions d’un informe. Aquest document acredita “de manera inequívoca i reiterada conductes que vulneren el codi ètic i de conducta del partit”. Ara la comissió de garanties dels republicans resoldrà els expedients que podrien acabar amb l’expulsió del partit.

A més, el partit també ha acordat recórrer a l’assessorament de persones expertes alienes per tal de revisar el protocol i “fer-lo més eficaç per evitar situacions similars en el futur”. En paral·lel, la direcció d’ERC ha decidit reforçar la formació de càrrecs i treballadors del partit en prevenció de l’assetjament.

La direcció d’ERC reitera les seves disculpes a les persones afectades i l’oferiment del suport i acompanyament que puguin necessitar.