Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

ERC, Junts, PSC i comuns acorden modificar in extremis la legislació per garantir el català a l’escola

Els grups presentaran la proposta poques hores abans que acabi el termini per executar la sentència del 25%. Pacte per reconèixer per llei el castellà com a llengua d’ús a l’escola

Agències 24/03/2022

Pacte per reconèixer per llei el castellà com a llengua d’ús a l’escola

Podeu llegir aquí la proposta a favor de la llengua castellana

ERC, Junts, PSC-Units i comuns han arribat a un acord per modificar la legislació per tal de garantir el català a l’escola, segons ha avançat Ser Catalunya i han confirmat fonts de diversos grups parlamentaris a l’ACN. Està previst que la registrin aquest dijous al Parlament, poques hores abans que acabi el termini aquest divendres per executar la sentència del TSJC que fixa el 25% de classes en castellà. El passat dimarts, després del Consell Executiu, el conseller d’educació, Josep González-Cambray, va assegurar que l’executiu prepara un decret per modificar la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) per fer front a la sentència del TSJC i va garantir que no s’aplicarà el percentatge del 25% en castellà.

Per la seva banda, la CUP ha registrat una proposició de llei per modificar la LEC del 2009 per “blindar” la immersió davant del que considerem “immobilisme” del Govern. Concretament, els anticapitalistes proposen modificar l’article 14 per introduir el tractament del català com a “única” llengua vehicular i d’aprenentatge.