Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

ERC, Junts, la CUP i el PSC arriben a un acord per arraconar Aliança Catalana del govern municipal de Ripoll

La decisió de Junts de sumar-se a l'acord impulsat per ERC, la CUP i el PSC contradiu la postura de la presidenta del partit, Laura Borràs

|

- Publicitat -

Les forces independentistes, juntament amb el PSC, finalment han aconseguit tancar un acord a Ripoll per tal de censurar i deixar fora del govern municipal la formació d’extrema dreta independentista Aliança Catalana, segons informa el 324. El grup municipal que encapçala Sílvia Orriols va guanyar les passades eleccions municipals amb sis regidors, mentre que les forces independentistes van quedar enrere; ERC i Junts van assolir tres regidors, mentre que la CUP en va obtenir dos. El PSC, d’altra banda, també va quedar-se amb dos regidors. Un pacte entre totes aquestes formacions era l’única manera de garantir que el consistori no fos governat per Orriols, i després de setmanes de debat, finalment s’ha tancat.

La decisió de Junts de sumar-se a l’acord impulsat per ERC, la CUP i el PSC contradiu la postura de la presidenta del partit, Laura Borràs, que el diumenge va mostrar-se contrària al pacte i partidària de deixar que l’extremisme català governés per a posteriorment fer-los fora sense convertir-los en “víctimes”.

Publicitat

La formació ha rebut dures crítiques arran de les declaracions de Borràs tant del president de la Generalitat com d’ERC i de la CUP, que les quan titllat de ser “molt greus”, així com també dels comuns.

Amb tot, però, finalment Junts s’ha sumat a l’acord. La incorporació del partit l’ha anunciat la diputada i portaveu al Congrés Míriam Nogueras, assegurant que la postura de Junts respecte als moviments d’extrema dreta ha quedat “ratificada”. “Com no podia ser d’una altra manera, aquest cordó sanitari que des de sempre hem marcat des de Junts contra la ultradreta ha quedat ratificat, i crec que el posicionament de Junts en aquest sentit és absolutament inqüestionable” ha expressat Nogueras.

Et pot interessar  Comín tornarà a Catalunya amb Puigdemont el dia de la investidura
Publicitat

Opinió

Minut a Minut