Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

ERC i Junts s’uneixen per impulsar un pacte nacional per “protegir” l’escola catalana dels “atacs sistèmics”

El text situa les intromissions de l'Estat espanyol com a principals causes de la desestabilització de l'escola catalana 

|

- Publicitat -

ERC i Junts s’han aliat per impulsar un pacte nacional “en defensa de l’escola catalana davant dels atacs sistèmics” de l’estat espanyol. La proposta de resolució conjunta, que serà votada aquest dijous, demana al Govern que impulsi aquesta via per a protegir el sistema educatiu “davant d’intromissions polítiques i judicials”.

El text argumenta que aquests atacs per part de l’Estat espanyol “són una de les principals causes de desestabilització d’aquest model d’èxit, d’ampli consens al nostre país”. Així mateix, reivindica que la immersió “és i ha de ser model d’equitat, de cohesió social, d’igualtat d’oportunitats, en la qual la llengua catalana com a llengua vehicular, comuna i compartida per tota la comunitat educativa, sigui un factor bàsic d’inclusió social i de vertebració de la societat catalana”.

Publicitat

La resolució va més enllà del ple monogràfic sobre educació que se celebra al Parlament i alerta del “perill que pateixen, als Països Catalans, la llengua catalana i el seu ensenyament, pels atacs reiterats de la dreta i l’extrema dreta”. Per tot això, l’independentisme insta el Govern a impulsar un Pacte Nacional “en aquests termes” i li encomana “executar les actuacions polítiques, jurídiques i econòmiques per tal de garantir-ne l’aplicació en tots els objectius”.

D’altra banda, la proposta de resolució conjunta entre ERC, Junts i comuns té l’objectiu que es reforci l’educació sexual i prevenir violències masclistes i LGTB-fòbiques. En aquest sentit, proposen posar en marxa el Pla de Drets Sexuals i Reproductius en l’àmbit educatiu, reforçar la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situacions de Violència o elaborar una enquesta per obtenir una diagnosi de la violència en entorns escolars.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut