Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

ERC guanya les eleccions, però l’independentisme ja no té la clau

El PSOE s'imposa amb i pot optar per un Gobierno de geometria variable, un acord amb Ciudadanos o sumar amb Unidas Podemos i l'independentisme

|

- Publicitat -

Victòria importantíssima d’Esquerra Republicana. La formació presidida pel vicepresident legítim dona un cop de puny sobre la taula i reforça les seves tesis en el primer capítol d’un cicle electoral que ja camina cap a les eleccions municipals i europees del 26 de maig.

Després de tres cites electorals on els comuns i Ciudadanos s’ha endut l’honor de ser la primera força, ERC ha tenyit de groc el mapa de Catalunya en un moment on la Generalitat resta sense rumb per poder concretar el projecte independentista.

Publicitat

La clau de volta, però, ja no la té el republicanisme. Pedro Sánchez pot optar pel mal menor d’una legislatura de geometria variable arribant a acords puntuals, posicionar-se clarament amb un acord amb Cs o virant l’Estat cap a tesis més progressistes amb la suma d’Unidas Podemos i els independentistes. Una fórmula, la darrera, facilitaria que les forces nacionalistes el desgastin amb les tesis catalanofòbiques.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut