Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

ERC es compromet a “blindar” Torra però afirma que la cambra catalana no es pot posar en “risc”

Sabrià reclama deixar de banda la “desobediència estèril” i demana actuar amb “intel·ligència”

Avatar
Agències 27/01/2020
Pla mitjà del president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, en roda de premsa des del Parlament el 27 de gener del 2020
El president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha assegurat aquest dilluns que la formació vol “blindar” el president de la Generalitat, Quim Torra, i treballar perquè recuperi l’escó de diputat. En roda de premsa, després que la Mesa hagi assumit que Torra perd l’acta, Sabrià ha afirmat que la cambra catalana no es pot posar en “risc” i que s’han de garantir les votacions perquè es puguin aprovar, entre d’altres, els pressupostos catalans de 2020. En aquest sentit, ha argumentat que la decisió és entre el “col·lapse de les institucions” o “lluitar” pels drets del president Torra i “protegir” el Parlament. El republicà ha recomanat no apostar per la “desobediència estèril” perquè es donaria tot el poder a l’Estat i ha dit que cal actuar amb “intel·ligència” davant una nova “injustícia”.
Sabrià ha iniciat la roda de premsa alertant que es pateix una “peça més de la causa general contra l’independentisme” que pretén “liquidar” Torra i “dividir-nos”. Ha dit que s’ha treballat per no “hipotecar” decisions futures i per seguir avançant.

Ha explicat que s’ha de blindar el càrrec del president de la Generalitat i que no es prengui cap decisió “irreversible” respecte l’acta al mateix moment que es garanteixi la validesa de les votacions i la sobirania del Parlament.

El president del grup d’ERC ha demanat a la resta de formacions “no caure al parany” de l’Estat i en una decisió judicial que pot “acabar amb la legislatura”. Així, ha dit que no es pot plantejar un escenari de votacions “sense validesa”. Ha apuntat que les formacions independentistes estan d’acord que Torra ha de ser diputat però que no es pot posar en “risc” al Parlament. “O pressupostos o paràlisi de la institucions”; ha subratllat. Ha afegit que no aprovar els comptes catalans seria una “traïció” per la ciutadania.

Els republicans han defensat que per ells Torra és president i diputat a “tots els efectes” i que “protegiran perquè així ho continuï sent”. Finalment, Sabrià ha dit que ERC no es planteja un escenari electoral.