Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC envia una carta als seus militants i simpatitzants denunciant “la decisió de l’ANC”

|

- Publicitat -

Esquerra Republicana ha lamentat en una carta adreçada a la militància la decisió de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d'”excloure” una part “molt important” de l’independentisme en la manifestació que ha organitzat per a la Diada. A parer dels republicans, aquesta decisió divideix i fa “petit” el moviment sobiranista. “No podem compartir un manifest de convocatòria dirigit contra els partits independentistes i contra la feina que, amb molt d’esforç i sovint patint repressió, presó i exili, fan cada dia milers de persones compromeses amb la llibertat del país”, escriuen els dirigents d’ERC. “La manifestació s’hauria de fer a favor de la independència i no en contra d’altres independentistes”, lamenten.

Amb tot, a la carta ERC afirma que també serà representada a la manifestació, “justament per reivindicar l’esperit del que va ser una organització civil inclusiva, motor de la mobilització social”.

Publicitat

Els republicans afegeixen, a més, que no poden compartir la convocatòria de l’ANC perquè, al seu parer, la independència de Catalunya només s’aconseguirà “pel camí de sumar, d’integrar, de ser inclusius”. En aquest sentit recorden que el moviment sobiranista “s’ha fet gran quan ens hem donat la mà des de la transversalitat i la diversitat”. Per tot plegat ERC subratlla que ha reclamat un “esforç” a l’ANC per “replantejar” la convocatòria i incloure-hi, “com ha fet els últims deu anys”, totes les “sensibilitats” de l’independentisme.

Et pot interessar  Collboni anuncia que ampliarà el govern un cop estigui en vigor el pressupost
Publicitat

Opinió

Minut a Minut