Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

ERC entra al govern de la Diputació de Barcelona

Junts tindrà una vicepresidència de caràcter institucional segons els republicans

|

- Publicitat -

Esquerra Republicana s’incorpora al govern de la Diputació de Barcelona per “constituir un govern ampli, divers i progressista” del qual també en formen part el PSC, En Comú Podem, Impulsem Penedès, Junts per Igualada.

Els republicans han fet l’anunci just després de les eleccions generals del 23-J tot i que, en el ple de constitució, el diputat d’ERC Dionís Guiteras va oferir “mà estesa, col·laboració i diàleg”.

Publicitat

A partir d’ara, ERC gestionarà la presidència en les següents àrees: Àrea de Bon Govern, Transparència i Participació, Àrea de Feminismes i Igualtat, Àrea d’Educació, Àrea de Comerç i Consum. D’altra banda, també tindrà part de responsabilitat a l’Àrea d’Entorn Natural i Infraestructura Verda. Per la seva banda, Junts tindrà una vicepresidència de caràcter institucional.

“Aportem una mirada integral al territori amb un principi molt clar d’equitat territorial en una demarcació on conviuen les grans ciutats metropolitanes i Barcelona, amb municipis mitjans i d’altres amb realitats tan diferents com el municipi menys poblat de Catalunya, Gisclareny”, han destacat des d’ERC.

Govern ampli a l’AMB

Així mateix, s’ha signat l’acord de govern a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En la línia dels darrers anys, serà un govern ampli, amb la participació d’Esquerra, Junts, PSC i Comuns.

També s’ha fet públic l’acord entre Esquerra Republicana i Junts per governar conjuntament l’Associació Catalana de Municipis, principal entitat municipalista del país, tenint Junts la presidència i ERC la vicepresidència primera. A les darreres eleccions municipals, ambdues forces van assolir més de 700 alcaldies arreu del país.

Et pot interessar  Referèndum, finançament singular, rellançar el català i transició ecològica: les claus del programa electoral d'ERC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut