Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

ERC, contundent: diu que l’opinió del Rei no li mereix “cap respecte” i que la Constitució que volen és “la de la República catalana”

Els republicans destaquen la figura de Macià i posen l'amnistia, l'ingrés mínim vital o Rodalies com a llegat dels seus "valors"

|

- Publicitat -

Esquerra diu que l’opinió del Rei no li mereix “cap respecte” i que aquella Constitució que ells “persegueixen i anhelen” és, precisament, la de la República catalana. A la tradicional ofrena a Macià, el secretari adjunt d’Estratègia del partit, Juli Fernández, ha recordat la via per la qual el monarca va accedir al càrrec i també el discurs que Felip VI va pronunciar el 3 d’octubre del 2017, “on va demostrar que els ciutadans de Catalunya no formen part de les seves prioritats”. “Des del nostre republicanisme i independentisme, les seves opinions no ens mereixen cap mena de respecte”, ha afirmat. Fernández també ha posat l’amnistia, l’ingrés mínim vital o Rodalies com a exemple del llegat “dels valors” que els ha transmès Macià.

Juli Fernández ha posat en valor la figura del qui va ser el primer president de la Generalitat republicana, i també d’ERC. El secretari adjunt d’Estratègia ha recordat que els “valors” que els va transmetre Macià, “aconseguir el benestar de la gent i la independència de Catalunya”, són “dues cares de la mateix moneda” que avui Esquerra continua impulsant.

Publicitat

“En els fets del dia a dia es pot veure com ERC persisteix en el camí cap a la victòria”, ha dit Juli Fernández. I aquí, el dirigent d’Esquerra ha posat com a “exemples” d’aquest llegat haver aconseguit gestionar l’ingrés mínim vital, avançar en el traspàs de Rodalies o “treballar en un finançament singular perquè la gent visqui millor”, al mateix temps que s’ha aconseguit “acabar amb la repressió amb una amnistia per a tothom, que ens permet treballar per resoldre el conflicte polític des del principi d’autodeterminació per assolir la independència del país”.

Et pot interessar  ERC presenta el seu lema de campanya: 'Al costat de la gent. Al costat de Catalunya'

En referència al discurs del monarca espanyol, Juli Fernández ha insistit en què ERC allò que vol és “una Constitució i una República catalana que permeti que els ciutadans i ciutadanes siguin lliures i tinguin totes les eines per viure millor”. “Aquest és el nostre objectiu i, com ja va fer Macià, persistirem sempre fins a aconseguir la victòria”, ha afirmat el dirigent d’Esquerra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut