Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

ERC denuncia que la proposta del PP de dissoldre partits sobiranistes és “un pas més en la cursa amb Vox cap al totalitarisme”

Subratlla que "fer un referèndum no és delicte", i constata que "tindrem amnistia i votarem per la nostra llibertat"

|

- Publicitat -

ERC es compromet a confrontar el PP després que aquest hagi inclòs en la seva esmena a la totalitat del text de l’amnistia una proposta per tal de dissoldre els partits i entitats que impulsin un referèndum d’autodeterminació, així com altres mesures qüestionables des del punt de vista democràtic. Així ho ha afirmat la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, a través d’un missatge a Twitter, on també ha aprofitat per retratar el PP i la “cursa” que té amb Vox “cap al totalitarisme”.

Vilalta ha denunciat que “no és la primera que intenten eliminar els adversaris polítics”, motiu pel qual s’ha compromès a “confrontar-los”. Així, ha subratllat que “fer un referèndum no és delicte”, tot constatant que “tindrem amnistia i votarem per la nostra llibertat”.

Publicitat

En la mateixa línia, la també portaveu republicana Raquel Sans ha carregat contra els populars: “Quan no pots guanyar al joc de la democràcia, optes per dissoldre i eliminar l’adversari. El pensament únic. Si això no és totalitarisme, s’hi assembla molt!”.


L’esmena a la totalitat que el PP va registrar aquest dimecres contra la llei d’amnistia planteja la creació de delictes de “deslleialtat constitucional” per castigar les autoritats i funcionaris públics que promoguin la desobediència de les lleis o incompliment de resolucions judicials “buscant perjudicar la unitat d’Espanya”, segons va assenyalar el portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado.

Et pot interessar  Els comuns acusen el Govern de "mentir" sobre el Hard Rock i exigeixen a Aragonès que doni explicacions al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut