Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC demana no saltar-se el confinament per anar als mítings polítics

|

- Publicitat -

El vicepresident Pere Aragonès recorda que el dret d’assistir a un míting s’ha de poder garantir, després que el Govern hagi anunciat que durant la campanya electoral es podrà saltar el confinament municipal per anar a un acte polític. Aragonès ha insinuat que, de no permetre-ho, algú podria haver recorregut als tribunals. Tot i això, el vicepresident del Govern demana “sentit comú” a la ciutadania “per sobre de qüestions tècniques i jurídiques”. Aragonès afirma que el Govern no volia fer una campanya electoral en l’actual context sanitari i defensa que els partits hagin acordats alguns “condicionats” per minimitzar el risc de contagi, prioritzant els actes virtuals i exigint registre previ per als que siguin presencials.

En la mateixa línia que s’ha expressat aquest dimarts la consellera de Presidència, Meritxell Budó, Aragonès es referma en la necessitat de preservar el dret a la participació política. El vicepresident, a més, apunta que no fer-ho així podria suposar problemes jurídics i continua demanant a la ciutadania que malgrat aquesta nova excepció “limiti al màxim els moviments”.

Publicitat

Aragonès recorda que el Govern havia proposat fer les eleccions més endavant i assegura que l’escenari actual no és el desitjat. “Més enllà de tot el que comporta un procés electoral, cal sentit comú”, insisteix. La consellera de Salut, Alba Vergés també s’hi ha pronunciat i demana “responsabilitat” a la ciutadania a l’hora d’assistir als actes polítics.

Més concret ha estat Sergi Sabrià, que ha comunicat la voluntat de “conciliar el dret a la participació política amb la necessària disminució de la interacció social” i ha assegurat que des d’ERC “retransmetrem tots els actes online per a la gent de fora del municipi”, i d’aquesta manera garanteix el dret a la participació política evitant així que “se salti el confinament municipal”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut