Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

ERC demana al govern espanyol que suprimeixi les desfilades militars i destini els diners a fins socials

Els republicans registren una proposició no de llei perquè el Congrés debati sobre la qüestió

|

- Publicitat -

ERC ha registrat una proposició no de llei (PNL) que aposta per la supressió de desfilades militars. El text insta el govern espanyol a suprimir desfilades militars “o qualsevol altre acte o cerimònia militar castrense” que suposin una despesa “supèrflua d’exhibició militar”. De fet, el govern espanyol en funcions, autodenominat el “govern més progressista”, ha augmentat recentment la despesa militar amb un extra de 9.000 milions d’euros.

Els republicans volen que el pressupost del Ministeri de Defensa que es destina aquests fins es vegi retallat i en tot cas es destini a partides pressupostàries de polítiques socials. El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, i el diputat Francesc-Marc Álvaro han estat els encarregats de registrar el text a la mesa de la cambra baixa espanyola.

Publicitat

Un dispendi innecessari

La proposició no de llei d’ERC detalla que el cost mitjà de la desfilada militar amb motiu del 12 d’octubre ronda els 600.000 euros. L’any 2019 la despesa va ser extraordinària, arribant als 912.536 euros, “sota el pretext del trasllat a Espanya de militars estrangers procedents del Líban, Senegal, Mauritània i Mali com a convidats a la desfilada”, afegeix el text registrat al Congrés aquest dijous.

“Després de l’aturada del 2020 i la desfilada amb restriccions del 2021” (636.612 euros, malgrat tot), “resulta inevitable mostrar preocupació pel dispendi de diners públics que aquest any pot executar el ministeri”, expressen els republicans.

Et pot interessar  Aragonès, a la gola del llop, defensa l'amnistia, el finançament singular i el referèndum i avisa que "són inevitables"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut