Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Una despesa militar extra de 9.000 milions d’euros, l’últim capritx del govern “més progressista de la història”

La despesa extra és més del doble del que s'ha autoritzat als consells de ministres anteriors

|

- Publicitat -

El govern espanyol en funcions, que fins a les passades eleccions del 23-J s’autoproclamava el “govern més progressista” de la història d’Espanya, s’ha premiat a si mateix amb un capritx gens barat en matèria armamentística que paguem tots els contribuents, especialment els catalans. Durant l’últim Consell de Ministres, el govern més progressista de la història va autoritzar una despesa militar extra de 9.000 milions d’euros. La despesa extra arriba després que als últims pressupostos l’executiu espanyol incrementés la despesa militar un 26% (un total de 12.317 milions d’euros), fent d’aquests els pressupostos generals més militars de la història.

Fins ara, 3 de cada 10 euros de l’Estat es destinaven a inversions militars. Una xifra que al govern progressista li semblava poc, motiu pel qual ha anat augmentant les despeses extres, fins a arribar a l’última despesa extra. Aquesta, tal com exposa ‘La Marea’, és més del doble del que s’ha autoritzat als consells de ministres anteriors, quan la despesa autoritzada no superava els 4.000 milions d’euros. Ara, aquesta despesa s’ha incrementat en 8.747 milions.

Publicitat

Un total de 4.600 milions d’euros es destinaran a l’adquisició de 25 avions de combat, i 2.034 milions més seran per comprar 16 aeronaus. Uns altres 673,4 milions es destinaran a modernitzar entre els anys 2023 i 2027 el sistema de míssils antiaeris NASAMS. També es faran servir 207,4 milions d’euros per a adquirir un “POD designador làser per a sistemes de combat aeri”.

La Moncloa justifica les compres al·legant que permetran “recuperar les capacitats militars necessàries per complir els objectius de l’OTAN per Espanya, i poder continuar garantint els compromisos nacionals adquirits al si de l’Aliança”.

Et pot interessar  Sánchez cancel·la la seva agenda per "reflexionar" si vol continuar al càrrec després de les diligències a la seva dona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut