Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

ERC demana al Gobierno que detalli quant gasta realment l’Estat en mantenir la monarquia

Recorden que 139 persones de diversos ministeris reben sobresous per fer tasques relacionades amb la Família Real

Avatar
Agències 01/02/2021

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha registrat aquest dilluns una bateria de preguntes per escrit al govern espanyol on li demana que detalli el volum total de la despesa de l’Estat en el manteniment del rei emèrit, Joan Carles de Borbó, així com de la resta de la Família Reial. Rufián reclama a l’executiu que expliqui detalladament els comptes ministeri per ministeri, un cop s’ha conegut que hi ha personal dels departaments d’Exteriors, Interior, Hisenda, Presidència, Defensa i Patrimoni Nacional treballant pel monarca o la seva família.

Rufián recorda que malgrat que Felip VI va dir que no percebia cap assignació, hi ha personal de Patrimoni Nacional assistint-lo als Emirats Àrabs Units, mentre que la Casa Reial paga plusos a 139 persones que formen part de la seva plantilla, però que reben les seves nòmines de diversos ministeris i que treballen en tasques relacionades amb l’activitat de la Família Reial.

Entre altres, personal contractat per Presidència, Patrimoni Nacional, Exteriors i Hisenda, a més d’agents de la Guàrdia Reial, que depèn de Defensa, i d’Interior. En total es destinen 2,5 milions d’euros de la partida dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) sobre la Casa Reial en “complements retributius”.