Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

ERC defensa un debat electoral amb Junts i el PSC per “confrontar idees”

"No estem sentint altres propostes, sentim la negativa cap a les propostes d’ERC" lamenten els republicans

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC Raquel Sans ha defensat que se celebri un debat electoral entre el seu candidat a les eleccions del 12 de maig, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els caps de llista del PSC, Salvador Illa, i de Junts, Carles Puigdemont, per “confrontar idees”. En roda de premsa aquest dilluns, ha criticat que “més enllà de tornar a repetir que tornaré o que passem full no estem sentint propostes per a Catalunya”.

Sans ha assegurat que des de Junts i el PSC “tothom critica” els projectes d’ERC però no presenten cap idea pròpia per al país. “No estem sentint altres propostes, sentim la negativa cap a les propostes d’ERC”, ha insistit. Davant d’això, ha defensat els dos eixos plantejats pels republicans: “Avançar en l’horitzó nacional, per tant un referèndum d’autodeterminació, i no abandonar les necessitats de la gent, i això també passa per un finançament singular”.

Publicitat

Alhora i Aliança Catalana

Preguntada per la irrupció al taulell electoral de dues noves forces independentistes, Alhora i Aliança Catalana, la portaveu republicana ha celebrat que l’exconsellera Clara Ponsatí pugui encapçalar una candidatura fruit del “treball per acabar amb la repressió política”. “Benvinguts al joc de la confrontació de les idees”, li ha dit.

En canvi, ha advertit que no tindran “res a veure” amb Aliança Catalana, que ha anomenat “la candidatura de la ultradreta”. “Amb la ultradreta, ni amb estelada ni amb bandera espanyola. Amb les formacions polítiques que deshumanitzen els nostres veïns i tenen un discurs racista i clarament xenòfob hi estem a les antípodes”, ha resumit. Precisament diumenge la formació liderada per l’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, va anunciar que tenia els avals necessaris per concórrer a les eleccions del 12 de maig.

Et pot interessar  Illa diu que "no entén" la presència d'Aragonès al Senat: "El PP vol trolejar Catalunya"

Jutges en campanya

També s’ha referit a la cita que el Tribunal Suprem ha fet a Puigdemont i al diputat d’ERC al Parlament Ruben Wagensberg perquè declarin voluntàriament per la causa vinculada a Tsunami Democràtic. Ha lamentat que el TS “entra a fer campanya atacant dos candidats a les eleccions”. “Demanem als jutges que es dediquin a la justícia i no a la política i si volen dedicar-se a la política que es presentin a les eleccions”, els ha etzibat.

Celebren la compareixença d’Aragonès al Senat per defensar Catalunya i la llei d’amnistia

Sans ha celebrat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi anat al Senat aquest dilluns a “donar la cara” per defensar Catalunya i la llei d’amnistia. “El que ha fet avui és donar la cara i defensar aquesta llei, que entenem que és una bona llei per al nostre país” i per resoldre el conflicte polític amb l’estat espanyol, ha dit Sans en roda de premsa. Ha defensat que es tracta d'”una llei aprovada amb la majoria necessària” que “posa fi a la repressió i permet seguir avançant”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut