Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC defensa l’acord amb el PSOE malgrat les crítiques de l’independentisme a la reforma de la sedició

|

- Publicitat -

ERC defensa l’acord assolit amb el PSOE que elimina el delicte de sedició, però que, per contra, amplia i endureix el delicte de desordres públics greus. La portaveu dels republicans, Marta Vilalta, ha celebrat la modificació del delicte de sedició, assegurant que és “un pas importantíssim en la línia de la desjudicialització” i que, a diferència de les crítiques fetes per entitats com ara Òmnium Cultural o l’ANC, la “capacitat restrictiva de l’Estat espanyol es restringeix”.

“La supressió d’aquest delicte limita i restringeix la capacitat repressiva de l’estat espanyol”, ha afirmat Vilalta aquest divendres en una atenció als mitjans a la seu del partit, tal com recull l’ACN. Malgrat les festes, Vilalta ha volgut recordar que l’objectiu d’ERC és “l’amnistia”: “El nostre objectiu és l’amnistia. És un gran pas endavant, però aquí no s’acaba la feina“, tot afegint que la reforma “deixa menys marge d’interpretació” a la justícia espanyola. “Fins i tot en el delicte dels desordres públics es rebaixen les penes”, ha celebrat.

Publicitat

En aquesta línia, quan ha estat preguntada pel possible retorn de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, Vilalta ha dit que la reforma “millora les condicions perquè no es pugui aplicar repressió”, però que dependrà de la justícia. A més, ha defensat que els fets de l’octubre del 2017 “no van ser cap delicte”.

Respecte de les crítiques fetes des de l’oposició, és a dir, des de la CUP i Junts, Vilalta ha instat els partits a “mirar el text”, remarcant que haurien de celebrar aquesta “victòria política”.

Et pot interessar  Aragonès nega les acusacions de Turull i replica que és Junts qui va demanar eleccions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut