Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

ERC defensa la reforma del Codi Penal i qüestiona el PSOE: “Seguirà acomplexat i no serà capaç de defensar les seves pròpies reformes?”

|

- Publicitat -

ERC manté la seva postura i defensa fermament la validesa de la reforma del Codi Penal que va pactar amb el PSOE i Podem el passat mes de desembre, malgrat les crítiques rebudes i l’ús que la justícia espanyola n’ha fet, ja que finalment no ha despenalitzat els fets del 2017 i ha continuat reprimint els líders independentistes jutjats. No obstant això, els republicans mantenen que, si bé no han aconseguit canviar els jutges, “sí que hem canviat les regles del joc”, tot qüestionant al PSOE si davant les noves peticions de presó a Jové i Salvadó “què farà”: “Posar-se al costat dels jutges avalant la repressió i la impunitat judicial? Seguirà acomplexat per la dreta i la dreta més extrema i no serà capaç ni de defensar les seves pròpies reformes?”

Amb aquesta contundència s’ha expressat la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, aquest dilluns, en roda de premsa des de la seu del partit, durant la qual ha constatat i reiterat que “la repressió continua ben vigent”. “La repressió continua al Suprem, mantenint la inhabilitació dels nostres companys tot i haver derogat el delicte de sedició, també a la Fiscalia, demanant presó i inhabilitació”, ha denunciat la republicana, referint-se a la revisió de les sentències dels líders independentistes i a l’escrit de l’acusació que la Fiscalia va presentar contra Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i Natàlia Garriga.

Publicitat

Vilalta defensa que davant aquestes situacions “ERC no es queda de braços creuats”, sinó que “ens arremanguem i treballem intentant posar justícia on els últims anys només hi ha hagut injustícia, i, tot i les dificultats, la negociació ha avançat i s’han fet passos endavant”. La portaveu treu pit que els republicans “han fet entrar en contradiccions a l’Estat”, i que les actuacions injustes del sistema judicial espanyol “ens donen més força per defensar-nos arreu, també al Tribunal de Drets Humans de la UE”.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"

La portaveu també ha aprofitat per carregar contra “tots aquells que creuen que hi ha un conflicte”, asseverant que “no s’hi val només criticar” i instant-los a “arremangar-se” per tal d’avançar en la resolució del conflicte a través de la via negociada i a ajudar-los “més enllà de la crítica constant”. Precisament aquest dilluns, el portaveu de Junts ha tornat a insistir a Aragonès perquè comparegui i doni explicacions sobre el resultat de la reforma del Codi Penal, petició a la qual Vilalta no s’ha referit.

Vilalta també ha insistit que les declaracions del govern espanyol que asseguren que el procés independentista ha acabat i que a Catalunya es viu ara una situació de normalitat “no són certes”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut