Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

ERC creu que l’informe sobre Rovira i Tsunami Democràtic és la “reacció de la part més fosca de l’Estat”

Sans defensa que l'amnistia recull a tothom que "ha participat en fets vinculats amb la independència i el referèndum"

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC, Raquel Sans, ha dit que l’informe de la Guàrdia Civil que situa Marta Rovira com a coordinadora del Tsunami Democràtic és “la reacció de la part més fosca de l’Estat als avenços que s’estan fent en l’àmbit polític”. “És la resposta d’aquelles faccions de l’Estat que no volen que es faci política i a ERC fa molt temps que creiem que la solució al conflicte passa per la política”, ha etzibat. Sans també s’ha referit a l’acord amb el PSOE per l’amnistia i ha deixat clar que es tracta d’una “amnistia per a tothom” i que “recull a totes les persones que han participat en fets vinculats amb la independència i el referèndum”. ERC celebra aquest dissabte a Sitges l’Assemblea Nacional de Dones que ha reunit 270 persones.

Sans ha dit que no els sorprèn “gens ni mica” l’informe que ha remès la Guàrdia Civil a l’Audiència Nacional en què situa la secretària general d’ERC, Marta Rovira, com una coordinadora del Tsunami Democràtic. “Hi ha qui decideix que això s’ha de portar pels jutjats, a través de la policia i inventant causes”, ha lamentat la portaveu republicana. De fet, Sans creu que aquest fet “posa de relleu la importància de l’acord” assolit amb el PSOE: “Si no els fes por aquest acord i no creguessin que és bo per a Catalunya i per a seguir avançant en la resolució del conflicte no reaccionarien així”.

Publicitat

D’altra banda, Sans ha volgut posar en valor l’acord sobre l’amnistia que ERC ha segellat amb el PSOE i que ha estat avalat per gairebé un 90% de la militància del partit. La portaveu republicana ha dit que l’acord és “coherent” amb allò que el partit ha fet els darrers anys i ha subratllat que es tracta d’una “amnistia per a tothom”. “És una amnistia que recull a tothom, a totes les persones que han participat en fets vinculats amb la independència i el referèndum”, ha apuntat. En aquest sentit, ha dit que l’amnistia “no és la fi de res” sinó que “és el principi per poder seguir negociant en igualtat de condicions, i ara hi estem”.

Et pot interessar  El Govern aprova la llei de l'Estatut dels Municipis Rurals perquè es tramiti al Parlament la pròxima legislatura

Sobre l’allargament de les negociacions entre Junts i el PSOE per l’amnistia, Sans ha dit que “cadascú és lliure per prendre les seves decisions polítiques”. “A ERC som molt coherents amb el que vam fer l’anterior legislatura i amb el que hem fet per campanya i després de campanya”, ha exposat, tot afegint que “nosaltres responem pel nostre electorat, pels nostres votants, que ens han demanat això”.

270 dones d’ERC es reuneixen a Sitges

ERC celebra aquest dissabte a Sitges la seva Assemblea Nacional de Dones en què hi participen unes 270 dones del partit per tractar “diferents qüestions que tenen a veure amb el feminisme i la formació”. La portaveu del partit i també vicesecretària general de Feminismes i LGTBI, Raquel Sans, ha volgut posar en valor els noms de les dones que han participat en el procés negociador amb el PSOE, ja que, segons ha dit, “molts cops queden en segon pla o eclipsades als mitjans de comunicació”. En aquest sentit, Sans ha enumerat els noms de les conselleres Mas Guix, Vilagrà i Capella, però també els d’Ariadna Roig, Núria Cuenca i Marta Vilaret.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut