Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

ERC creu que l’Assemblea del Consell d’Europa votarà a favor de la resolució que demana l’alliberament dels presos

|

- Publicitat -

La senadora d’ERC Laura Castel creu que l’Assemblea del Consell d’Europa (CoE, per les seves sigles en anglès) votarà a favor de la resolució que demana l’alliberament dels presos. “Tenim la sensació que això s’aprovarà i intentarem que no hi hagi modificacions substancials al text”, ha dit en una trobada amb mitjans, remarcant que són “prudents” de cara a la votació. Amb tot, Castel ha assegurat que l’informe “ajudarà” els presos en els recursos davant el Tribunal Europeu de Drets Humans, instància judicial vinculada al Consell d’Europa.

De fet, des de la defensa de Jordi Turull, que aquesta setmana ha registrat la denúncia contra Espanya per la condemna de l’1-O, també diuen que el TEDH té molt en compte aquest tipus de documents. L’Assemblea del Consell d’Europa debatrà i votarà el pròxim 21 de juny l’informe aprovat pel Comitè d’Afers Legals del Consell d’Europa que demana a Espanya que “indulti o alliberi” els presos independentistes i que retiri les peticions d’extradició contra l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers a Bèlgica.

Publicitat

Redactada per un ponent que ha fet una investigació sobre el terreny, la resolució també reclama la reforma dels delictes de rebel·lió i sedició per evitar “penes desproporcionades per transgressions no violentes” o per criminalitzar “l’organització d’un referèndum il·legal”. Fonts pròximes a ERC neguen que la resolució pugui quedar “aigualida” per la concessió dels indults i asseguren que serà igualment “molt important” per denunciar al TEDH les vulneracions de drets fonamentals als presos.

Et pot interessar  Jové i Wagensberg entren a la llista d'ERC per al 12-M junt amb Capella, Elena, Vilagrà, Campuzano i Verge
Publicitat

Opinió

Minut a Minut