Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

ERC condiciona ara sí la negociació dels pressupostos de l’Estat a la taula de diàleg

Vilalta assegura que mantenir “oberta la via del diàleg és imprescindible” per donar suport als comptes

Avatar
Agències 05/07/2021
Marta Vilalta en roda de premsa a la seu nacional d'ERC. | Foto: Marc Puig

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha condicionat aquest dilluns la negociació dels pressupostos generals de l’Estat del 2022 al seu contingut però també ha avisat que serà imprescindible que la via del diàleg per resoldre el conflicte català continuï “oberta”. Ho ha dit en una conferència de premsa, després que aquest cap de setmana el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va dir que el suport d’ERC als PGE del 2022 no anirà vinculat ni estarà condicionat als resultats de la taula de negociació entre governs.

Vilalta ha afirmat que es tracta de dues negociacions “que van en paral·lel”, i ha explicat que el vot d’ERC als comptes dependrà de les inversions i les xifres dels pressupostos per a Catalunya en diversos àmbits sectorials, i també del compliment dels PGE actuals, que ERC va avalar. Així mateix, ha advertit que també dependrà del fet que la taula de diàleg es mantingui: “Que estigui oberta la via del diàleg és imprescindible per poder entrar a negociar els PGE. I som aquí”. La dirigent republicana també ha assegurat que encara no li consten contactes del Govern central amb ERC per començar a negociar els comptes de l’any vinent.

Vilalta també ha reclamat un cop més l’amnistia i ha parlat de la importància del retrobament dels presos amb Marta Rovira la setmana passada i aquesta amb Puigdemont, així com la visita que faran demà a Estrasburg.

https://twitter.com/Esquerra_ERC/status/1412002207675863040