Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

ERC “celebra” que “s’imposi el sentit comú” a la Fiscalia del Suprem en la causa sobre Tsunami Democràtic

|

- Publicitat -

ERC “celebra” el posicionament de la Fiscalia del Tribunal Suprem, que ha conclòs que no hi ha indicis per investigar Puigdemont per terrorisme i demana arxivar la causa de Tsunami Democràtic. “S’imposa el sentit comú per part de Fiscalia i de Suïssa, que no ha volgut col·laborar amb aquestes idees del jutge García-Castellón”, ha assegurat la portaveu del partit, Raquel Sans, en una atenció als mitjans aquest dijous. En aquest sentit, la dirigent republicana també ha reclamat desbloquejar ja la llei d’amnistia, que negocien el PSOE i Junts, argumentant que el “marge” per a modificar-la és “limitat”. “Només es poden negociar les esmenes que estan vives i no hi ha coses màgiques que puguin aparèixer per a millorar aquesta llei”, ha sostingut.

Raquel Sans ha assegurat que “a Catalunya som conscients que no ha existit el terrorisme” en el cas de les protestes de Tsunami Democràtic, i per això ha considerat que “s’ha imposat el sentit comú i la realitat”. A més a més, ho ha considerat una “banalització” del terrorisme, tenint en compte “el patiment que ha generat a l’Estat espanyol durant molts anys”.

Publicitat

Preguntada per l’afectació d’aquesta causa al secretari quarta de la Mesa i diputat d’ERC, Ruben Wagensberg, la portaveu republicana ha evitat donar detalls sobre la seva estratègia de defensa. Però sí que ha insistit en la necessitat de “disposar ja d’aquesta llei d’amnistia”, que “podríem haver tingut un acord fa un mes”. Ha recordat que el “marge” de maniobra ara és “limitat” amb les esmenes vives. “I si poden aparèixer coses que estiguin fora d’aquesta llei, no entenem per què no podem disposar ja d’aquesta llei”, ha reblat.

Et pot interessar  ERC, Comuns i CUP signen un compromís per a no pactar amb Vox ni amb Aliança Catalana

Sans ha admès que el posicionament de la Fiscalia “no acabarà amb tots aquests jutges que inventen”, com el magistrat Manuel García-Castellón. “Això continuarà passant i n’hem de ser conscients”, ha assegurat. Per això ha conclòs que “necessitem una llei que doni resposta a totes les persones que van participar del 9-N, de l’1-O i de les protestes, i que sigui aplicable i passi els filtres de la justícia europea, que no es pugui tombar”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut