Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

ERC celebra que Puigdemont entri “a fer política” i a “negociar” després de quatre anys fent-ho “sols”

"Quan hi ha adversitats, amb l'adversari el que es fa és negociar", sosté la diputada republicana Teresa Jordà

|

- Publicitat -

La conferència que Carles Puigdemont ha fet aquest dimarts des de Brussel·les per a fixar les condicions de Junts per obrir-se a negociar amb el PSOE i Sumar la hipotètica investidura de Pedro Sánchez s’ha seguit amb expectació per part dels altres partits independentistes catalans. Tant la CUP com ERC han assistit a l’acte i, mentre la CUP dubta que aquestes condicions condueixin a la resolució del conflicte polític, ERC celebra que Junts se sumi ara a l’aposta de la negociació.

La portaveu d’ERC per la negociació de la investidura, Teresa Jordà, ha acudit a la conferència en representació dels republicans juntament amb el diputat Francesc-Marc Álvaro. Mantenint la tònica del partit, Jordà ha celebrat que Junts s’obri a negociar després de quatre anys en què els republicans ho han fet “en solitari” a Madrid, reiterant que “com més plegats i coordinats” facin la negociació, més èxit tindran garantit.

Publicitat

La diputada ha insistit que la política consisteix a “negociar”: “Quan hi ha adversitats, amb l’adversari el que es fa és negociar“, ha sostingut. Entrant a valorar les condicions posades per Junts, Jordà ha afirmat que “Puigdemont ha posat un marc i unes bases per a entrar a fer política”, i ha fet valdre el fet que ERC ja ha posat les seves condicions per donar llum verda a una eventual investidura de Pedro Sánchez, tot i que la negociació encara no ha començat.

Per a la dirigent republicana, Puigdemont ha evidenciat “un marc lògic”, que implica dir que “res del que ha passat per l’1-O hauria d’haver passat”. D’altra banda, ha apuntat que la coordinació independentista és “vital” i ha destacat “l’oportunitat històrica” que els dona l’aritmètica parlamentària.

Et pot interessar  Aragonès retreu a Puigdemont que "més enllà de tornar" no ha dit què faria els pròxims quatre anys
Publicitat

Opinió

Minut a Minut