Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

La CUP, escèptica amb que la proposta de Puigdemont condueixi a la resolució del conflicte

Els anticapitalistes consideren que només es podrà arribar a un "escenari real de negociació" si a Catalunya es reprenen les mobilitzacions

|

- Publicitat -

Les condicions fixades per Carles Puigdemont, i que han de complir-se abans d’iniciar una negociació amb el PSOE i Sumar per a la possible investidura de Pedro Sánchez, no han convençut la CUP. La formació anticapitalista ha assistit a la conferència de l’eurodiputat de Junts, amb els diputats Carles Riera i Edgar Fernàndez com a representants de la formació, ja va afirmar que acudia a l’acte amb “escepticisme”, una sensació que han tornat a corroborar un cop ha conclòs la conferència. La CUP creu que la proposta de Puigdemont és “correcta” com a punt de partida. No obstant això, dubta que condueixi a la resolució democràtica del conflicte.

“Serà un nou episodi en el conflicte amb l’Estat espanyol”, ha augurat Riera. El diputat ha dit que Puigdemont ha presentat una proposta que “encaixa” amb els criteris internacionalment admesos per abordar una resolució amb garanties d’un conflicte d’aquesta naturalesa, la qual considera “correcte”. Així i tot, veuen amb “profund escepticisme i desconfiança el punt d’arribada”, no només per les discrepàncies polítiques amb els negociadors, sinó també per la desconfiança en la voluntat democràtica de l’estat espanyol. Així, consideren que la proposta de l’eurodiputat de Junts “no serà l’inici ni el final del conflicte”, sinó “un nou episodi”.

Publicitat

Amb tot, Riera ha apuntat que només es pot concebre un procés real de negociació i diàleg si s’hi inclou “de forma indestriable” tant l’amnistia com l’autodeterminació. En tot cas, els anticapitalistes consideren que només es podrà arribar a un “escenari real de negociació” si a Catalunya es reprenen les mobilitzacions. Amb tot, els anticapitalistes situen la Diada com “el primer moment” per a fer-ho.

Et pot interessar  Puigdemont desafia Sánchez: "Nosaltres sortim plorats de casa perquè coneixem la justícia espanyola"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut