Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

ERC, Bildu, Junts, PDeCAT, BNG i CUP passen de sentir Felipe VI lloar son pare pel 23F

|

- Publicitat -

Esquerra Republicana, Bildu, Junts, PDeCAT, el Bloc Nacionalista Gallec (BNG) i la CUP han decidit no acudir aquest dimarts a l’acte que organitzarà el Congrés per commemorar el 40è aniversari del fracàs de l’intent colpista del 23 de febrer del 1981, acte que presidirà el rei Felipe VI. La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, serà l’encarregada d’obrir aquest acte, amb què es pretén celebrar la “fortalesa” de les institucions i de la constitució del 1978, segons va apuntar ella mateixa aquesta setmana. La cerimònia començarà a la una del migdia al saló dels passos perduts i, després de la intervenció de Batet, prendrà la paraula el cap de l’Estat.

Per contra, qui ha confirmat públicament que hi assistirà, a més del PSOE, el PP, Vox i Ciutadans, és Unides Podem, que va donar suport a la celebració d’aquest aniversari a la Mesa del Congrés, així com Més País-Equo i bona part del Grup Mixt. Serà una “celebració” ben galdosa si es tracta de lloar el rei emèrit, ara prudentment tret de la circulació i residint als Emirats Àrabs Units.

Publicitat

Batet rebrà al rei a les escales del Congreso al costat del president del Govern central, Pedro Sánchez; la presidenta del Senat, Pilar Llop; el president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas; i el president del Tribunal Suprem i el Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes. Com és habitual quan acudeix al Congrés, Felip VI, acompanyat dels representants de les altes institucions de l’Estat, accedirà al palau i es dirigirà a saludar els convidats entre el que hi ha els ponents de la Constitució, els quatre vicepresidents del Govern espanyol; el president del PP, Pablo Casado, en qualitat de cap de l’oposició; els membres de la Mesa del Congrés dels Diputats i portaveus dels diferents grups parlamentaris.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut