Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

ERC assistirà a les manifestacions de la Diada però no especifica si anirà a la de l’ANC

Els republicans assenyalen que l'11 de setembre "és el dia de sortir a les places i carrers no només de Barcelona, sinó de tots els Països Catalans".

|

- Publicitat -

ERC només assistirà a les manifestacions de la Diada de l’11 de setembre “que siguin transversals i inclusives”, tal com ha afirmat la vicesecretària de Feminismes i LGTBI d’ERC i diputada al Parlament, Raquel Sans, que no ha evitat especificar si els republicans assistiran a la manifestació que organitza l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). “Ens encantaria que totes les manifestacions fossin transversals i inclusives“, ha insistit Sans en una roda de premsa aquest dilluns.

Les declaracions dels republicans arriben després que la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, instés el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a ser a la protesta que han convocat a Barcelona, ja que no va acudir a la de l’any passat. Feliu va expressar que “si el compromís” del president Pere Aragonès “és amb la independència, que ell així ho ha verbalitzat, està bé sigui” a la manifestació de l’entitat. Davant aquestes declaracions, Sans ha recordat que ERC “hi ha sigut sempre” en manifestacions independentistes de la Diada, també abans de les convocades per l’ANC, tot assenyalant que l’11 de setembre “és el dia de sortir a les places i carrers no només de Barcelona, sinó de tots els Països Catalans”.

Publicitat

Sobre les negociacions per investir el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, president del govern espanyol, ha admès que hi ha “contactes” tant amb els socialistes com amb Junts però ha demanat “la màxima discreció possible” perquè la negociació és “complicada”. La portaveu republicana ha considerat “molt interessant” que ERC i Junts puguin negociar “de manera conjunta seient tots al mateix costat de la taula”, ja que comparteixen els objectius d’un referèndum d’independència i de l’amnistia pels independentistes encausats. “Poder sumar sinergies en aquesta negociació ens farà més forts”, ha resumit.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell manté l'acte amb Aliança Catalana malgrat la prohibició del Secretariat Nacional

Al PSOE li ha recordat que els republicans posen tres condicions sobre la taula a canvi del seu vot favorable: l’amnistia, l’autodeterminiació i “el benestar de la ciutadania”. “Són claus”, ha subratllat. Alhora, ha dit que les converses amb el PP, que postula el seu líder, Alberto Núñez Feijóo, com a candidat a president, “no és la prioritat d’ERC”. De fet, ja hi ha data per al debat d’investidura de Feijóo a finals de setembre, la qual cosa, segons Sans, fa que els socialistes hagin de “sentir el cronòmetre” d’una possible repetició electoral, que seria el proper gener.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut