Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

ERC aprovarà els pressupostos de l’Estat espanyol

|

- Publicitat -

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha confirmat que ERC aprovarà els pressupostos generals de l’Estat espanyol (PGE). El republicà ha confirmat a TV3 aquest matí que la seva formació dona per “pràcticament fet” l’acord amb el govern espanyol, després que el passat dimecres, 23 de novembre, es tanquessin alguns acords entre els socialistes i els republicans.

Aquest dijous, 24 de novembre, al migdia, es voten els PGE a l’hemicicle del Congrés dels Diputats, amb les esmenes que el govern espanyol ha pactat amb els grups parlamentaris ja incorporades. Així, ERC se suma al PSOE, Podem, el PNB, EH Bildu, el PDeCat, Més País, Compromís i el PRC, els quals votaran tots a favor dels pressupostos. Per altra banda, Junts i la Cup votaran en contra dels comptes, igual que faran el PP, Vox, els exdiputats de Navarra Suma i Terol Existeix.

Publicitat

Rufián ha explicat a la televisió catalana que, en les últimes hores, ERC ha tancat diversos acords amb el govern espanyol, com ara la paralització de les tasques de la molt alta tensió a Girona, 20 milions d’euros més per a la salut bucodental, o la transferència de quatre casernes de la Guàrdia Civil, entre les quals hi ha la de Sabadell. A aquests acords s’hi sumen també els 900 milions d’euros acordats per a infraestructures clau, que tot i emmarcar-se en les execucions pendents de l’Estat, només representen un 2%  dels 45.000 milions de dèficit històric d’estoc en infraestructures a Catalunya, segons la Cambra de Comerç.

ERC també ha acordat amb el govern espanyol altres partides, entre elles l’aportació estatal de 40 milions d’euros a l’Autoritat de Transport Metropolità per finançar el transport de viatgers, 60 milions d’euros per al Catalunya Media City, 7 milions d’euros per a la investigació científica, o 43 milions d’euros per actuacions de transició energètica en edificis dels Mossos d’Esquadra i la renovació de la flota de vehicles, segons l’ACN. A més l’Estat transferirà a la Generalitat el deute de 273.000 euros pel suplement català del BOE, i s’ha tancat un acord polític per al traspàs de la gestió del Delta de l’Ebre, on s’impulsarà una comissió bipartita i una taula de treball per a l’estudi de les inversions necessàries per a la conservació del Delta.

Et pot interessar  ERC avisa que "la sociovergència no és notícia" i assenyala la "unió" entre Junts i el PSC al llarg de la legislatura

També s’han afegit 24 milions d’euros per a les comunitats autònomes per garantir el finançament necessari a la Generalitat per a desenvolupar el pla bucodental incorporat a la cartera del sistema nacional de salut.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut