Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

ERC anima Junts a “resoldre” aviat la situació de Laura Borràs per evitar valorar la proposició de llei del PSC

El líder dels republicans apunta que és el partit de Borràs el que ha de prendre la decisió, però assegura que sempre trobarà en ERC "un aliat per preservar les institucions"

|

- Publicitat -

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha animat Junts a “resoldre” en els pròxims dies la substitució de Laura Borràs com a presidenta del Parlament per tal d’evitar que la cambra hagi de sospesar la proposició de llei que aquest matí han registrat els socialistes, i que incorpora nous mecanismes que faciliten la destitució de membres de la Mesa. En una entrevista amb l’ACN, Junqueras ha recordat que quan Junts va proposar Borràs per a presidir la cambra ja sabien que estava investigada i que ara els correspon “assumir i decidir què volen fer”.

Publicitat

Junqueras ha remarcat que a dins del partit que presideix Laura Borràs hi ha posicions “molt contraposades” sobre la situació de Borràs, tot recordant que hi havia “gent de JxCat que ja no volia que ocupés la presidència perquè estava imputada per un cas de presumpta corrupció molt anterior al 2017″. “Es van imposar els que sí que ho volien i van assumir que algun dia tindrien aquesta responsabilitat”, ha argumentat Junqueras.

El líder dels republicans no ha volgut opinar sobre si el que va ser el seu soci de govern decidirà “avantposar els interessos d’una persona als interessos del país”, tot indicant que “ja es veurà”. El que sí que ha volgut fer ha estat allargar la mà a Junts, assegurant que sempre trobaran en ERC “un aliat per a preservar les institucions”, però subratllant que el primer pas l’han de fer els que ostenten la presidència del Parlament.

No obstant això, Junqueras també ha lamentat que el partit de Jordi Turull “no acaba de fer net amb els casos de corrupció”: “Quan es diuen Convergència o quan es diuen Junts, els casos de corrupció els reapareixen constantment”.

Et pot interessar  Illa diu que hi ha partits que estan "nerviosos i angoixats" mentre el PSC "cuida les institucions"

La proposta dels socialistes incorpora nous mecanismes per tal que sigui el ple del Parlament el que pugui decidir deposar el president de la cambra o qualsevol altre càrrec de la Mesa, al·legant una pèrdua de confiança de la majoria o perquè s’ha sortit del grup parlamentari pel qual va ser elegit. La pèrdua del càrrec, però, no implica la retirada de l’escó. El PSC afirma que la reforma no la fan “per una persona en concret” sinó “perquè realment hi ha una llacuna en el reglament en relació amb l’elecció dels membres de la Mesa i la seva destitució”. Tot i això, el partit de Salvador Illa creu que “és oportuna en aquest moment” perquè podria “resoldre” la situació oberta pel cas de la líder de Junts, Laura Borràs, suspesa com a diputada i, per tant, com a presidenta de la cambra.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió