Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

ERC acusa el govern de Sánchez de fer “la seva pròpia guerra bruta” amb espionatge i infiltracions a l’independentisme

Rosique ha advertit el PSOE que tot allò que ara normalitzen com a “pràctica habitual” els acabarà rebotant i que, quan estiguin a l’oposició, “no hi haurà queixa possible”

Maria Garcia 08/03/2023

La diputada d’ERC al Congrés dels Diputats Marta Rosique, ha parlat clar i català acusant el govern de Pedro Sánchez d’haver creat “la seva pròpia guerra bruta als Països Catalans” a partir de la sentència del procés del 2019, així com amb espionatge i infiltracions policials per “acabar amb la dissidència política a qualsevol preu, fins i tot a costa de les dones”. Així, la republicana ha recordat especialment el cas d’un policia que per infiltrar-se en moviments socials barcelonins va fer servir les relacions sexeafectives que mantenia amb les activistes.

“Perquè un govern suposadament feminista com el seu no investiga ni sanciona fets com aquests?” ha preguntat Rosique durant la sessió al Congrés dels Diputats, en la qual el mateix Pedro Sánchez ha volgut fer gala del feminisme del seu govern. La republicana també ha retret que el Ministeri d’Interior, en una resposta a Òmnium, apel·lés “a l’estratègia contra el terrorisme per infiltrar-se en organitzacions independentistes, anticapitalistes, ecologistes o antiracistes”. En aquesta línia, Rosique ha advertit el PSOE que tot allò que ara normalitzen com a “pràctica habitual” els acabarà rebotant quan hi hagi un relleu a la Moncloa: “Tot allò que acceptin i promoguin com a pràctica habitual els acabarà rebotant i quan estiguin a l’oposició no hi haurà queixa possible sobre infiltracions”.

En la seva resposta, el ministre d’Interior, Marlaska, ha retret a Rosique que en les seves últimes tres intervencions hagi acusat les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat de “racisme institucional, persecució política i ideològica i d’infiltracions en associacions”. El ministre ha assegurat que aquestes acusacions, malgrat haver-se provat més d’una vegada, són “falsedats”, i com a última carta ha tornat a presumir que “Espanya és una democràcia plena, no militant. Les ideologies no es persegueixen, es defensen”.

A més, segons Marlaska, a Espanya, “la Policia i la Guàrdia Civil són qualsevol cosa menys cutre“. “Si vostè pot exercir els seus drets a Espanya és gràcies a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, a la seva professionalitat i a la seva defensa dels drets humans i llibertats fonamentals”, ha defensat el ministre.