Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC a favor del sistema de triennis per als treballadors del Parlament: “Ara és millor”

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha defensat l’actual sistema de triennis per als treballadors del Parlament. Després que l’ACN hagi publicat aquest dilluns que hi ha 43 treballadors de la cambra que estan cobrant més diners corresponents a triennis que al seu sou base, que no inclou els complements, i que com a mínim és de 1.463 euros. Es tracta del sistema validat després de la reforma que va entrar en vigor l’1 de novembre sobre la manera de calcular els triennis. En roda de premsa des de la seu d’ERC, Vilalta ha validat l’escenari: “El sistema és millor ara”. La portaveu considera que els canvis fets han “millorat” la situació, i que ara se segueix “la línia correcta”. “A partir d’ara s’aplicarà així des del Parlament”, ha insistit.

Amb la modificació de l’octubre, es manté que cada trienni suposa un increment del 5%. Però ara es calcula segons la categoria que es tenia en cada moment i no sobre el sou actual, com es feia fins a l’octubre. L’any 2021 el Parlament ha destinat 4,4 MEUR a pagar els triennis dels seus 324 treballadors, el 23% del total destinats als sous.

Publicitat

Segons les dades facilitades pel Parlament a l’ACN, el treballador que té més triennis n’acumula 14. A l’octubre, la cambra catalana va destinar un total de 318.040 euros per pagar l’antiguitat dels seus treballadors, un 21,9% del total. I en les nòmines del desembre aquesta xifra va pujar fins als 632.390, tenint en compte que aquest mes es cobra una paga doble. En aquest cas, el percentatge dels triennis suposa un 22,1% del total.

Et pot interessar  Aragonès, després que Puigdemont proposi "cancel·lar" el deute amb l'Estat: "Benvinguts al club!"

Cal tenir en compte que tant al novembre com al desembre, cada un dels dos mesos van entrar en nòmina 8 nous triennis i no es va produir cap jubilació. Al Parlament hi treballen 324 persones, segons dades del Parlament actualitzades el desembre del 2021.

Modificació dels triennis

La Mesa ampliada del 21 de setembre del 2021 va aprovar per unanimitat una reforma dels triennis regulats a l’article 96 dels Estatuts del Règim i del Govern Interiors (ERGI). I, posteriorment, la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) del 14 d’octubre va ratificar la decisió per assentiment de tots els grups. El canvi sobre els triennis surt publicat al BOPC del 20 d’octubre i l’1 de novembre del 2021 va entrar en vigor.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut