Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Entitats judicials de les Illes Balears arrenquen una campanya per potenciar l’ús del català als judicis

|

- Publicitat -

Pas endavant per part d’entitats jurídiques de les Illes Balears en favor de la llengua catalana. Farts que gairebé sempre els judicis es fan en castellà malgrat que tots els participants siguin catalanoparlants, una taula de feina creada per diferents operadors jurídics han encetat una campanya per promoure l’ús del català en l’àmbit judicial.

Segons informa el diari Ara Balears, la iniciativa ha nascut del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, i ja compta amb importants representants del món judicial Balear i amb la Direcció General de Política Lingüística, amb l’objectiu de denunciar la “mancança pel que fa a la normalització de la llengua catalana a la justícia”.

Publicitat

Des de la campanya expliquen que la manca de llengua catalana es deu ala gran quantitat de funcionaris que vénen de fora, que els sistemes de gestió processal es troben només en castellà, i hi ha un gran desconeixement del vocabulari jurídic específic en català, ja que els estudis d’aquest sol ser gairebé sempre en castellà. Alerten també que s’ha creat una “falsa creença” a la ciutadania que implica que no es pot utilitzar el català a uns tribunals.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut