Diumenge, 23 de gener de 2022 - Edició 1277
La República

Enrabiada de Marta Pascal amb Torra: “El president ens vol fer dir el que no hem dit”

Torra retreia al nou partit de Pascal la proclamació de lleialtat cap a Espanya

Agències 28/06/2020
Primer pla de la senadora del PDeCAT Marta Pascal durant la presentació del seu llibre 'Perdre la por' el 10 de febrer de 2020

La secretaria general del PNC, Marta Pascal, ha carregat aquest diumenge contra el president de la Generalitat, Quim Torra, pel tuit que va publicar sobre la formació aquest dissabte, coincidint amb el seu congrés fundacional, i li ha demanat que rectifiqui perquè “aquesta manera de fer política no correspon a un president”, en una entrevista a Rac 1 d’aquest diumenge.

Pascal ha considerat les declaracions que deia Torra una benvinguda “inadmissible”: “Em sembla una jugada bruta, el president ens vol fer dir el que no hem dit”. Pascal ha intentat argumentar que el PNC “no hem dit que hi hagi d’haver lleialtat de Catalunya cap a Espanya, sinó lleialtat entre Espanya i Catalunya. Per tant, entre les parts”, ha destacat, i ha demanat a Torra que es llegeixi els documents fundacionals del partit.

Tot plegat, en una entrevista on Pascal ni tan sols ha sabut respondre si la independència forma part dels objectius principals del nou partit: “El PNC té persones independentistes a les seves files, i té persones catalanistes que busquen l’enfortiment de les institucions. El que volem és defugir del sí o del no”.