Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

Engeguen una campanya per recaptar fons per a la recerca contra el coronavirus amb el lema ‘Jo em corono’

Ja s’han recollit 30.000 euros per als projectes d’investigació d’Oriol Mitjà

Agències 18/03/2020
El doctor Oriol Mitjà, expert en pandèmies

La Fundació Lluita contra la Sida ha engegat una campanya per recaptar fons per a la recerca contra el coronavirus. L’entitat ja ha recollit 30.000 euros per als projectes d’investigació liderats per Oriol Mitjà, metge i investigador de la fundació i de l’Hospital Germans Trias. Amb el lema ‘Jo em corono’, la campanya ja ha arrossegat més de 700 donacions i diverses persones populars hi han col·laborat. La recerca busca el tractament precoç i la prevenció del coronavirus, amb l’objectiu de reduir la transmissió comunitària i frenar l’epidèmia. Els investigadors també col·laboren amb l’IrsiCaixa, el Barcelona Supercomputing Center i l’IRTA-CReSA per desenvolupar una vacuna.

La campanya ha comptat amb el suport dels actors Candela Peña, Natalia Sánchez, els germans Marc i Aina Clotet, Alejo Sauras i Nausicaa Bonnín, així com esportistes com Rudy Fernández.

En un estudi iniciat aquesta setmana, on també hi col·laboren el Departament de Salut, l’Institut Català de la Salut i diversos laboratoris farmacèutics, hi participaran prop de 3.000 persones entre casos positius i contactes. Als contagiats se’ls administrarà un antiviral habitual contra el VIH per reduir la quantitat de virus a la sang i, per tant, la capacitat de transmetre el virus. Per altra banda, a les persones que hi hagin estat en contacte, se’ls donarà com a tractament profilàctic un fàrmac utilitzat per prevenir la malària.

En paral·lel, des del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias, la Fundació Lluita Contra la Sida i l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, els tres liderats pel Doctor Bonaventura Clotet, es treballa per poder desenvolupar vacunes que permetin una solució a llarg termini i d’aquesta manera evitar nous brots de la malaltia.