Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Engeguen una campanya per recaptar fons per a la recerca contra el coronavirus amb el lema ‘Jo em corono’

|

- Publicitat -

La Fundació Lluita contra la Sida ha engegat una campanya per recaptar fons per a la recerca contra el coronavirus. L’entitat ja ha recollit 30.000 euros per als projectes d’investigació liderats per Oriol Mitjà, metge i investigador de la fundació i de l’Hospital Germans Trias. Amb el lema ‘Jo em corono’, la campanya ja ha arrossegat més de 700 donacions i diverses persones populars hi han col·laborat. La recerca busca el tractament precoç i la prevenció del coronavirus, amb l’objectiu de reduir la transmissió comunitària i frenar l’epidèmia. Els investigadors també col·laboren amb l’IrsiCaixa, el Barcelona Supercomputing Center i l’IRTA-CReSA per desenvolupar una vacuna.

La campanya ha comptat amb el suport dels actors Candela Peña, Natalia Sánchez, els germans Marc i Aina Clotet, Alejo Sauras i Nausicaa Bonnín, així com esportistes com Rudy Fernández.

Publicitat

En un estudi iniciat aquesta setmana, on també hi col·laboren el Departament de Salut, l’Institut Català de la Salut i diversos laboratoris farmacèutics, hi participaran prop de 3.000 persones entre casos positius i contactes. Als contagiats se’ls administrarà un antiviral habitual contra el VIH per reduir la quantitat de virus a la sang i, per tant, la capacitat de transmetre el virus. Per altra banda, a les persones que hi hagin estat en contacte, se’ls donarà com a tractament profilàctic un fàrmac utilitzat per prevenir la malària.

En paral·lel, des del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias, la Fundació Lluita Contra la Sida i l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, els tres liderats pel Doctor Bonaventura Clotet, es treballa per poder desenvolupar vacunes que permetin una solució a llarg termini i d’aquesta manera evitar nous brots de la malaltia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut