Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

En Peyu ironitza amb la manca de mobilització per la bruta sentència del Supremo contra el català

“Deixem passar les festes no? Ja avisareu!”, ha etzibat l’humorista

Redacció
Redacció 24/11/2021

Reclams, queixes i indignacions de moltes personalitats han omplert la xarxa després de la sentència del Supremo que fa saltar pels aires el model d’immersió lingüística català, obligant a fer un 25% de les classes en castellà a les escoles. Malgrat que ha estat una decisió molt rebutjada per membres del Govern i personalitats independentistes, el dia d’avui no hi ha hagut cap crida per manifestar-se contra una nova decisió contra el creixement de la llengua catalana.

En aquest sentit, l’humorista Peyu ha ironitzat sobre aquest fet, que és una evidència més de la manca de lluita des de Catalunya per protegir els seus drets lingüístics i la independència d’Espanya. “Què? Sortim a manifestar-nos i ho parem tot o esperem una mica més?”, ha etzibat l’humorista en una piulada a Twitter, que també ironitza amb “deixar passar les festes” i que la sentència l’han anunciat “la setmana que ha tornat el fred i fa de mal manifestar-se”.

Dissabte, manifestació per reclamar més contingut audiovisual juvenil en català

Els reclams de Peyu han tingut una ràpida resposta per part del compte que demana el retorn de l’espai juvenil a la televisió pública conegut com el 3XL, que ha recordat a l’humorista que aquest dissabte hi haurà una manifestació per reclamar més contingut audiovisual juvenil a TV3, així com un augment de la producció de doblatge en català per aquest tipus de continguts.