Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

En el marc de la Diada de Sant Joan, Aragonès reivindica el poder de la cultura i la llengua catalana

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat la cultura i la llengua en l’acte institucional de la Diada de Sant Joan, al Palau.

El cap del Govern ha destacat que “el català ha resistit tots els embats per intentar fer-la petita”. Davant dels diferents sotracs que passat la llengua ha reclamat que és necessari que se’n faci un ús “compartit”.

Publicitat

Aragonès ha destacat la “concepció d’una nació que no és d’imposició sinó d’adhesió”, en referència als Països Catalans. Per la seva banda, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha recalcat que la revetlla de Sant Joan demostra que la cultura popular és una “eina d’inclusió i cohesió social”, i ha aprofitat per insistir que aquesta nit són necessaris tant el “civisme” com la “prudència”.

Al llarg de l’acte s’ha gaudit de la pluralitat d’accents representant Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Catalunya Nord i La Franja de Ponent, en la cerimònia al Pati de Carruatges per donar veu a aquests cinc territoris. L’encesa de la Flama del Canigó per part de dues voluntàries d’Òmnium ha estat el punt de partida.

Els artistes valencians Borja Penalba i Mireia Vives han dut a terme dues actuacions musicals. La primera, ‘Cançó de fer camí’, amb lletra de Maria Mercè Marçal, i la segona, ‘Criatura Dolcíssima’, amb lletra de Joan Fuster.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut