Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

En Comú Podem demana crear una comissió al Parlament que investigui l’actuació de les residències en la pandèmia

El partit liderat per Jéssica Albiach ha exigit la investigació de les residències de gent gran. Podemos, en canvi, no ha reclamat la mateixa iniciativa al Congreso

Redacció 03/11/2021
Imatge d'un grup de persones grans a un casal d'avis

En Comú Podem ha publicat una carta oberta per investigar l’actuació sobre la gestió de les residències per a gent gran, especialment durant la primera etapa de la COVID-19 al Parlament de Catalunya.

Els comuns han explicat que “som conscients que cap sistema assistencial estava preparat per fer front a una pandèmia d’aquesta magnitud, però les mesures preses a les residències van ser ineficients, inadequades, i van vulnerar els drets de la gent gran”.

D’aquesta manera, proposen crear la comissió per garantir la rendició de comptes i els drets a la veritat i reparació de les víctimes i els seus familiars per a un nou model residencial. La carta ha estat signada per altres entitats com: Amnistia Internacional Catalunya, Coordinadora de Residencias 5+1, Moviment Residències Catalunya o Marea Pensionista Catalunya.

Els comuns han lamentat que moltes de les denúncies presentades “han estat arxivades i poques segueixen sota investigació”.